Carrara marmergroeven excursie

Tijdens een bezoek aan de marmergroeven van Carrara mag je ongetwijfeld de Cave di Fantiscritti niet overslaan waar Michelangelo zijn blokken marmer kwam halen. Verken de marmergroeven. Met de wagen spectactulaire rit omringd door marmergroeven.


Rij tot bij ingang marmergroeven. Bezoek museum over marmer: verneem alles over bewerking marmer. Op de weg van Pisa naar Cinque Terre, passeer je ook langs Carrara , dat bekend is omwille van zijn marmermijnen.

Al van bij het aanzetten van de landing in Pisa, vanop de trein of vanop de autosnelweg, zie je de witte bergen. Het gaat hier immers zowel om een open exploitatie (bovengronds) als om een interne . Treed in de voetsporen van Michelangelo in de marmergroeven van Carrara in Toscane. Met de trein en bus gingen we naar Carrara om de marmergroeve te bezoeken. Maar je kan daar niet komen met het openbaar vervoer.


Alleen met de auto of via een excursie kan je bij de marmergroeven. Toen maar het plaatsje bekeken. Het was een gezellige drukte.

Het marmer voor de David haalde Michelangelo hoogstpersoonlijk in de indrukwekkende marmergroeven aan de Toscaanse kust, in Carrara. Sophie mocht deze zomer een dagje met gids Gabriele op pa door het gebied van de marmergroeven. Samen met een aantal anderen wordt ze in . RhD2Q_Y Vergelijkbaar jun. Geüpload door Jan van Droffelaar Bezoek marmergroeve Regelmatig organiseer ik excursies naar een in werking zijnde marmergroeve. Marina di Carrara , dat naast een drukbezocht strand een haven heeft waar blokken marmer op schepen worden geladen.


In en rondom de haven zijn grote marmer overslag bedrijven. In de bergen, ongeveer vijf kilometer landinwaarts, zijn de marmergroeven. Deze Italiaanse specialiteit (gebakken brood met rozemarijn en olijfolie) komt oorspronkelijk uit Pietrasanta. Carrara en Colonnata: In het noordelijk deel van de Versilia liggen de marmergroeven van Carrara. In het Museo Civico del Marmo worden veel marmeren kunstwerken getoond en worden demonstraties gegeven.


Massa- Carrara is een bekende provincie in Toscane. Uit dit gebied komt het mooie marmer dat in vele bouwwerken in Italië is verwerkt. Met de bus door de marmergroeve van Carrara en Massa in de Italiaanse Appenijnen, waar o. Excursie in een studio in Seravezza.


Marmeren beeld in het atelier van Nicolas Bertoux: Monumentale sculptuur van Nicolas Bertoux. Samen genieten op alle werkdagen bij Campo: De lunch. Het ontstaansproces van het beeld kan vanuit verschillende invalshoeken benaderd worden.

Men kan vanuit een model of schets . In het prachtige decor van het Italiaanse landschap en met de hulp van de Toscaanse keuken met haar voortreffelijke gerechten leert u tijdens deze reis de kunst om van het . KUNST-, CULTUUR- EN KORTE PLEZIERTOCHTEN NAAR: marmergroeven van CARRARA -Cinque Terre. LUNIGIANA: kunst, cultuur, kastelen,. In de Apuaanse Alpen, ten oosten van Carrara zijn ongeveer 3marmergroeven , . DAG Siena en wijnchâteau Aiola Vandaag staat een bezoek aan Siena op het programma.


San Gimignano - Siena - Florence - Pisa - Lucca - Carrara. Op deze prachtige excursiereis laten wij u kennis maken met Toscane, beroemd om zijn kunstgeschiedenis en het prachtige landschap met glooiende heuvels, rijen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hetal carrousel demonteren

Siematic keuken lade eruit halen

Plintklem ikea