Waarde klassieke auto

De Deutsche Oldtimer Index (DOX) heeft weer een update gekregen. In dit jaarlijkse lijstje staan de klassiekers die afgelopen jaar het hardst in waarde stegen. Deze lijst is geschikt voor Otto Normalverbraucher. Om de waarde van een oldtimer goed in te schatten, is een taxatie bijna een noodzakelijk kwaad. Een regelmatige oldtimer waardebepaling zal uitwijzen of een goed onderhouden oldtimer nog altijd in waarde zal stijgen.


De prijzen van een oude wagen zijn soms erg exorbitant.

Het is geen uitzondering meer dat een collectiestuk voor meer dan miljoen euro wordt verkocht. Terwijl andere markten het moeilijk hebben: de euro valt, de roebel valt, vastgoed is gedaald in waarde en moderne kust stagneert, doet de oldtimer. Gedurende twee jaar bleven de prijzen voor oldtimers maar stijgen.


De bubbel lijkt gebarsten, want de waarde van klassie. Wie op het juiste moment een wat oudere auto koopt, kan later een hoop geld verdienen. Maar de timing moet dan wel juist zitten.


De markt voor oldtimers is sterker dan ooit. Je moet slim kiezen, want niet elke oldtimer is je geld waard. Sander Houdel, een van onze experts op het .

Het is keer op keer bewezen: oldtimers doen het goed in de verkoop. Maar wat zijn de trends op deze markt? Hoe kun je oldtimers het beste kopen en verkopen ? Onze oldtimer expert beantwoordt een aantal vragen en geeft ons zijn beste advies. Met James Ulysse - oldtimer en youngtimer expert.


Q: Zijn er verschillen . Deze evolueert van nieuwe wagen naar youngtimer en van youngtimer naar oldtimer. Het kan zomaar zijn dat een oldtimer zijn waarde verdubbelt in een tijdsvlak van slechts jaar. Opeens is er veel vraag naar en wordt . Je kunt je geld ook letterlijk parkeren en wel in de vorm van een klassieke auto.


Daarin is de laatste jaren een levendige handel ontstaan en zijn er soms spectaculaire prijsstijgingen te zien. Is het verstandig om geld te lenen voor een klassieker. Het is een terugkerend onderwerp bij autoliefhebbers: welke ( klassieke ) auto heeft potentie om nog fors in waarde te stijgen? Ofwel wat moet je nu aanschaffen?


Je hebt ook te maken met stallingskosten en met onderhou en die kosten kunnen meer zijn dan de waardestijging van de auto. Het loont daarom niet als je een auto hebt van bijvoorbeeld €15. Dat auto's zo hard in waarde.


Maar als je een echt dure klassieker hebt, dan kan het wel zin hebben. Waardebepaling of taxatie van oltimer, classic cars en consultancy bij oldtimer projecten zoals stalling en restauratie.

Je kunt er haast niet meer omheen, oldtimers zijn enorm populair onder investeerders. De afgelopen maanden lijkt Nederland zich weer een beetje aan de crisis te onttrekken. De waardestijging van klassiekers is geen zeepbel. Dat zegt Rutger Houtkamp van de Houtkamp Collectie. Samen met Inter Classics directeur Eric Panis was hij te gast in de Nationale Autoshow van BNR, welke werd uitgezonden op januari jongstleden.


Als je ervoor kiest om je klassieke auto onder te brengen in je bedrijf krijg je wel te maken krijgt met een bijtelling op de inkomstenbelasting. Dit gaat naar de waarde van de auto in het economisch verkeer. Dit is dan ook precies waar het voor een ondernemer met een klassieker of oldtimer interessant wordt. Bij het bepalen van schade aan je oldtimer of youngtimer hanteren verzekeraars en schade experts een zogenaamde afschrijvingsnorm.


Dat komt er op neer dat je toekomstige klassieker ieder jaar minder waard wordt. Na verloop van een aantal jaren is de waarde van de auto op het nulpunt zelfs zo laag dat er sprake is . Bij een klassieke auto is ook de staat van het voertuig van belang en daarbij is het vergelijkingsmateriaal schaars. Elk voertuig is anders en dit bemoeilijkt de investering.


Welke klassiekers worden meer waard? Wat zorgt er nu voor dat een klassieker meer waard . Iets wat ons als liefhebber toch eindeloos bezighoudt. Wat is onze oldtimer waard.


Het internet staat ongetwijfeld vol met verschillende websites en.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hetal carrousel demonteren

Siematic keuken lade eruit halen

Plintklem ikea