Beukenhouten snijplank

Veelal gratis verzonden! Een houten snijplank werkt namelijk. Daarmee bedoelen we niet per se dat er brood op de plank komt, hoewel hij daar wel voor gebruikt kan worden.


Met werkend hout bedoelen we dat het afhankelijk van vochtigheid en temperatuur uitzet en krimpt. Hierdoor kunnen scheuren en kieren ontstaan.

Hout leeft als het ware. Niet alle houtsoorten zijn geschikt als snijplank. Bijvoorbeeld vurenhout is erg zacht en taxus is zeer giftig. Beukenhout wordt het meest gebruikt. Dit hout is meer dan voldoende beschikbaar, redelijk hard en goed bestendig tegen snijden.


Met name kopshouten snijplanken gaan lang mee. Door de balkjes kops tegen.

Wat is de beste olie om je houten snijplank te onderhouden? Verleng de levensduur van je houten snijplank. Maar welke olie gebruik je dan? De snijplank gebruik je misschien wel dagelijks bij het snijden van groenten en vlees. Mensen denken vaak dat vanwege het poreuze oppervlak hout minder goed bestand is tegen bacteriën dan plastic.


Stevige (brood)plank van beukenhout met FSC-keurmerk. Met handgreep aan beide kopse zijden. De plank blijft het mooist als je hem af en toe inwrijft met wat olijfolie, dit beschermt het hout tegen vocht, geurtjes en het intrekken van kleuren. Je kan de plank, indien nodig, met grof zout en een halve citroen extra reinigen.


Een goede houten snijplank is onmisbaar in de keuken. Bezoek onze webwinkel voor de beste houten snijplank in de gewenste vorm, maat en (hout)soort. Voordelig en snel in huis! Onmisbaar in de keuken: de houten snijplank.


Zonder snijplank kun je groenten en vlees niet in de juiste stukken snijden. Ontdek het aanbod houten.

Bekijk onze snijplanken voor in de keuken. Ze gaan lang mee en zien er stijlvol uit: een functionele toevoeging aan elke keuken. Een ronde beukenhouten snijplank met een specerijen print.


Een mooi cadeau om aan pizzaliefhebber te geven. Een acaciahouten snijplank met een ingegraveerde afdruk van een huis. Gebruik de snijplank voor het snijden van verschillende etenswaren.


Ik heb net een messenset gekocht die ik graag voor het leven wil bewaren. Ik ben net samenwonend dus hadden we nog niet alles qua luxe, dus groenten snijden deden we met een goedkoop ms op een glazen plank. Nu wil ik dus een houten snijplank kopen.


De meeste mensen hebben glazen, houten of plastic snijplanken in huis. Vanwege de hygiëne wordt voor vlees vaak glas genomen omdat het niks kan opnemen en heet kan worden afgewassen. Glazen snijplanken zijn echter funest voor je messen, ze worden er snel bot van omdat het glas harder is dan . Bamboe is prima te gebruiken, het is alleen wel harder dan houtsoorten,” vertelt Van Rooij. Hierdoor kan je mes net wat sneller bot worden dan bij een beukenhouten snijplank.


Bereid maaltijden met verse groente met behulp van de snijplanken van Xenos. Je shopt ze gewoon online. Zo zijn er mooie bamboe snijplanken, glazen exemplaren en plankjes in vrolijke kleuren. Deze houten snijplank is ideaal voor het bereiden van ontbijt, lunch en het avondeten. Of gebruik jij je snijplank ook om te serveren?


Actie: Tot korting op snijplanken. Kies dan een extra mooie uit. Hartstikke hygiënisch, staat stoer in de keuken én ze zijn vriendelijk voor je messen. Welke houten snijplank is jouw favoriet?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hetal carrousel demonteren

Siematic keuken lade eruit halen

Plintklem ikea