Landleven breien

Sokken breien zoals oma. Wil je ook sokken breien op de ouderwetse manier? Van jongs af aan leerde ze breien van haar moeder en oma. Als de boerin vroeger eieren ging rapen, sloeg ze een omslagdoek om de schouders om warm te blijven.


Breipatroon voorjaarsshawl.

De shawl biedt warmte en bescherming tijdens frisse voorjaarsbriesjes. Dit project is een leuke uitdaging voor de iets gevorderde breister. Vrouw met lammetje in de armen en vrolijke groene . Hier vind je het patroon en de werkbeschrijving. Zin in een leuk breiproject voor de koude winterdagen?


Brei een stoere houthakkersmuts. Maak dan deze mannenmuts, ideaal om warm te blijven tijdens het buitenwerk.

De echte koukleum verkiest wanten altijd boven handschoenen, want in wanten houden je vingers elkaar lekker warm. Deze Landlevenwanten voelen zelfs nog ietsje warmer door het fijne haardvuur dat knappert in het boerderijtje op de voorkant. Deze warme mutsjes voor gekookte eitjes zien er vrolijk uit en lenen zich uitstekend om verschillende restjes wol mee op te maken. Ze zijn heel geschikt voor beginnende breisters, of om jouw brei -ervaring over te brengen op je (klein)kinderen.


Rokjes en jurken zijn ook tijdens de koudere maanden leuk om te dragen, maar ze veroorzaken wel kou. Ze zijn lekker warm, praktisch én bovendien erg leuk om te zien! Kiki Visser ontwierp één basispatroon met acht variaties. Ook altijd koude handen in de winter? Dat is nu niet meer nodig met de gezellige kameraden Kwibus en Kwabbelnoot.


Deze gebreide egelwanten vergezellen je de koude maanden door. Deze pin is ontdekt door Lisette Boutsen. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest. Wanten met een geschiedenis.


Meer dan honderd jaar geleden werden ze al gebreid door de herders die rond Groenlo hun schapen hoedden. Patroon van: Landleven.

Een sokkenbreimachine is een ouderwetse manier om razendsnel de mooiste sokken te breien. Voor de Boer(inn)en die al weten hoe dat moet, heb je wat tips en trucs voor de beginneling? Laten we even kijken wie al kan breien. Laat het ons weten door op de gegeven knoppen te drukken of als. Die kun je maken van kleine restjes.


Als je Tweed-draadjes gebruikt worden ze nóg echter. Hartstikke leuk dy âlde patroanen en se komme wer hielendal werom. Op tafel ligt een prachtige ajour-omslagdoek.


Sjoch, dy stie hjir in kear yn. Wimke van der Werf vond het patroon in Landleven. Fragiel breiwerk en zeer bewerkelijk. Dêr ha ik wol in pear maand wurk mei hân.


Moatst de oandacht der . Niet echt een update – en een nieuwe winactie. Mijn lopende handwerkprojecten delen op mijn blog is op zich een goede stok achter de deur, maar als je vervolgens een weekend naar Landleven Winter gaat, is er de week erop niet heel veel. Haak, brei en borduur WIP-update Week 50.


Het aprilnummer van Landleven : Chef-kok Huub Oudshoorn proeft het verschil tussen verschillende soorten eieren. Verder antwoord op de vraag of het mogelijk is om paaseieren met natuurlijk pigment te verven. Het patroon om een fantastische omslagdoek te breien. Koolzaadolie van eigen veld en uit eigen pers.


Bedankt voor de tips, ik heb een boek van “ Landleven ” namelijk “Naald en Draad” aangekocht. Ook nog andere mooie patronen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hetal carrousel demonteren

Siematic keuken lade eruit halen

Plintklem ikea