Gezondste olie om in te bakken

Als het over gezonde olie gaat, dan denk je vaak gelijk aan olijfolie. Als het gaat om olie zijn er ontzettend veel soorten om uit te kiezen. We kennen allemaal de olijfolie , maar er zijn veel meer gezonde oliën!


Sommige soorten zijn het meest geschikt om mee te bakken en andere oliën zijn gezonder in salade dressings. Welke olie is nou het beste voor wat?

Er is veel verwarring rondom welk type olie of vet nu gezond is en welke niet. Het hangt er ook vanaf hoe je het gebruikt en hier lees je hoe dat komt. Gefrituurd voedsel is altijd al populair geweest. Het maakt deel uit van veel traditionele keukens en het is ook gemeengoed in de fastfoodindustrie.


Helaas is gefrituurd eten nou niet bepaald de gezondste manier van bereiding, vooral als het op industriële schaal gebeurt. Maar thuis frituren hoeft echt niet . Voor je gezondheid heb je meerdere vetzuren nodig, zowel verzadigde als onverzadigde.

Om te bakken meng ik daarom zelf gelijke delen kokos-, sesam- en olijfolie. Dat levert een bakolie op die goed tegen hitte kan, niet snel ranzig wordt en . De olie wordt gewonnen uit vruchten van de palmboom. Het verbouwen van deze palmbomen gebeurt op grote plantages en heeft een zeer negatieve impact op de sociale en ecologische . Van arachideolie tot zonnebloemolie: er is keuze te over.


Wat zijn de verschillen tussen al die culinaire olië. Kokosolie is overigens niet alleen het lekkerste en gezondste alternatief om mee te bakken , het is ook heerlijk in smoothies, als smeersel op bijvoorbeeld . De gezondste vetten worden gewonnen uit plantaardige oliën en dit overzicht is dan ook integraal gewijd aan koken met olie. Er zijn verschillende gezon. Om te beginnen is het belangrijk te weten wat het rookpunt van je olie is.


Middelmatig rookpunt - Ideaal voor (roer) bakken , ovengerechten en sauzen. Is verzadigd vet echt slecht en onverzadigd vet goed? Lees hier meer over vetten. De meeste palmolie is echter sterk geraffineerd en dus heel ongezond.


Daarnaast wordt bij de productie van palmolie het milieu zwaar belast en worden de boeren op de plantages . Beste oliën en vetten om mee te koken op hoge temperatuur.

Avocado olie is een neutrale olie zonder smaak of geur. Ook is het erg lekker om te gebruiken wanneer je kip maakt, smeer een beetje Ghee over de kip en . Bij de snackbar, bij de . Het klopt gelukkig wel, dat bakken en braden in olijfolie zo zijn gezonde voordelen heeft, maar ook hier zijn er vele haken en ogen die nauwelijks worden beschreven in al die. Maar welke zijn nu gezond en welke niet? Wij helpen je met deze handige lijst!


Spring naar Grasboter, roomboter en ghee ( gezonde boters) - Hierdoor is het alleen aan te raden om mee te bakken en braden op middel of laag vuur. Ghee is een gezond alternatief op roomboter. Veel mensen denken dat het rookpunt het belangrijkste. Je kunt het beste niet bakken in vetten met .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hetal carrousel demonteren

Siematic keuken lade eruit halen

Plintklem ikea