Kunststof snijplank materiaal

Hout, met name kops beukenhout en het veel gebruikte rubberboomhout, is een uitstekend materiaal waarop keukenmessen lang scherp blijven. Moderne kunststof snijplanken lenen zich ook goed voor het snijden en zijn vaak gemakkelijker schoon te houden. De keuze voor een houten snijplank is dan ook vaak een . Kunststof - Glas - Natuursteen - Geperst papier - etc.


In deze post behandelen we alleen de meest gebruikte materialen : hout, kunststof en glas (helaas).

Voorkomen van beschadiging. De snijplank dient dus als tussenlaag, tussen het mes en een duurzaam oppervlakte als een aanrecht. Dan zijn er ook mes-vriendelijke eco snijplanken gemaakt van geperst hout- of papiervezels met hars en snijplanken van (gerecycled) plastic.


Een plastic snijplank moet natuurlijk van BPA-vrij en liefst gerecycled materiaal zijn gemaakt. Plastic snijplanken hebben vaak mooie kleuren . Hoewel uit wetenschappelijk is gebleken dat hout ook een bepaalde mate van antibacteriële eigenschappen heeft, is er vanuit de voedselveiligheid voor gekozen dat kunststof het enige materiaal is dat in een restaurant of andere . De winkels liggen vol met glazen, kunststof , houten en stenen snijplanken.

Nou, eigenlijk heel simpel, het “zachtere materiaal ” zal vervormen als er een harder materiaal op krast. Wat je wil is dat je mes harder is dan de snijplank , anders verliest je mes het van de plank. XXLhoreca levert diverse snijplanken en snijplankmodellen voor keukens in de groothoreca en voor de wat kleinere keuken thuis. Zelfs snijplanken die helemaal voldoen aan de laatste HACCP kleurindeling.


Wij bieden u een ruim assortiment snijplanken , van diverse kleuren kunststof (hoge druk polyethyleen) snijplanken. Zo komt er ook van een kunststof plank behoorlijk wat materiaal los wat je gewoon op eet. Dan pak ik liever een houten plank. Gebruik liever een snijplank van Glas.


Het artikel gaat over een houten en plastic snijplank , maar op de afbeelding staat, voor zover . Met de Joseph Joseph Index koop je een set van vier kunststof planken tegelijk, elk met een vrij gebruikelijke afmeting van 2bij centimeter. Mocht dat te groot zijn, dan is er overigens ook een miniversie verkrijgbaar. Elk materiaal dat harder is dan je mes zorgt onherroepelijk voor botte messen. Het ziet er misschien wel heel leuk uit maar kies alsjeblieft voor een kunststof of houten snijplank , want je krijgt spijt van iets anders.


Snijplanken zijn gemaakt van materialen als kunststof , hout of zoals de planken van Epicurean van geperst hout. Veelal gratis verzonden! Een snijplank laat je mooie keukenmessen nog beter presteren.

In feite zijn snijplanken het verlengstuk van je mes. Daarbij kan een snijplank een extra hulp in de keuken zijn. Gelukkig is er een grote variëteit in snijplanken te krijgen, waarbij het formaat, het materiaal en de functionaliteit van de snijplank.


Er bestaan snijplanken van verschillende materialen. Is een snijplank van hout echt minder hygiënisch dan een snijplank van kunststof ? En wat is de invloed van een snijplank op de scherpte van je messen? Beukenhouten snijplank het best. Dit is van zachter materiaal dan je messen, waardoor deze langer scherp blijven. Toch is hout nét iets beter.


Blokker heeft een ruime keuze in snijplanken. Hout wordt al heel lang als materiaal voor snijplanken gebruikt. Het is sterk en het maakt de messen niet bot.


Het nadeel van hout is dat bacteriën makkelijk achter blijven in de poriën en groeven, met name als het voedsel vochtig is. Over het algemeen is het advies om een houten of bamboe snijplanken daarom met name .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hetal carrousel demonteren

Siematic keuken lade eruit halen

Plintklem ikea