Composiet vulling kopen

De composietvulling bestaat hierbij uit de volgende componenten: kunsthars, silaan (bindmiddel) en een anorganische vulstof (zoals glas of kwarts). Andere materialen die voor tandvulling worden gebruikt zijn amalgaam, compomeer en . In de tandheelkunde is composiet een vullingsmateriaal dat bestaat uit een matrixfase en een vulstoffase. In de praktijk gaat het om vullingsmateriaal met een matrix van kunsthars, een bindmiddel en een anorganische vulstof als kwarts, glas, en dergelijke.


Door de vulstof krijgt het vulmateriaal zijn stevighei de kunsthars . Afbeelding 1: Beginsituatie: onvoldoende tijdelijke glasionomeer vulling op wortelkanaal behandelde element UL5.

De meest voorkomende vulmateriaal is composiet (tandkleurige, witte vulling ). In enkele gevallen kan er voor amalgaam gekozen worden. Composiet biedt meer mogelijkheden dan het opvullen van kiezen. Zo kunnen voortanden na een breuk opnieuw worden opgebouwd en verkleuringen van tanden en kiezen worden . Bekijk ons volledige assortiment tandartsbenodigdheden en accessoires bij Praxisdienst-DENTAL! Tanden en kiezen kunnen met verschillende materialen worden gevuld. Een van die materialen is de witte vulling.


Daarvan zijn er drie soorten die door de tandarts direct in de mond kunnen worden aangebracht: composiet , glasionomeer en compomeer.

Het zijn materialen die verschillen van samenstelling . Als er tandbederf in een tand of kies zit of als je kies afbreekt, dan kan je tandarts dit restaureren met een vulling. De tandarts kan je zelf behandelen, of je voor kleine nieuwe gaatjes verwijzen naar een mondhygiënist. Een vulling kan tandkleurig of zilverkleurig zijn.


Bij mijn tandartsverzekering krijg ik het tot aan 4Euro vergoe het wordt geboekt onder composiet vullingen. Een prijs konden ze me nog niet precies zeggen, maar ong. Toch hoor ik dat er veel prijsverschil is, dus ben benieuwd wat anderen betaald hebben. Met meervoudige lagen vulmateriaal wordt de tand op een hele natuurljike wijze hersteld. Doelstelling is om hierbij te komen tot een “invisible dentistry”.


De vulling is niet meer van de tand te . Je kan het aan dentine en glazuur plakken, dat is een heel groot voordeel want daardoor hoeft er niet veel tand weggehaald te worden en worden de tanden en kiezen sterker door de vulling (sterker dan met een vulling die niet plakt). Een stuk afgebroken tand kan met composiet weer vast geplakt worden. Ergo, als je het echt wilt weten kan je beter een dik boek kopen want het is ongeveer A4tjes redelijk taaie stof om alles te beschrijven.


Doordat ik enkele jaren terug koffie ben beginnen drinken, begonnen mijn tanden een beetje te verkleuren, en ik had ook vooraan een oude vulling die begon te verkleuren. Een vriendin van me raadde me aan naar de tandarts van haar moeder te gaan, die gespecialiseerd is in estetische ingrepen. Naast de reguliere gebitsverzorging en cosmetische tandheelkunde staan bij ons persoonlijke aandacht, kwaliteit, hygià ne, speciale zorg voor kinderen en angstige patiÃnten centraal.


Het is dus niet verbazend dat veel mensen producten kopen die niet altijd het gewenste effect hebben.

In onze praktijk kunt u amalgaamvullingen laten vervangen door witte vullingen van composiet of porselein. Nadat de tandarts een composietvulling heeft aangebracht, mag u meteen weer eten en drinken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hetal carrousel demonteren

Siematic keuken lade eruit halen

Plintklem ikea