Spreekwoorden eten+liefde

VoedingOnline zette voor u de spreekwoorden en gezegden met eten op een rij. Ook uitdrukkingen met eten zoals broo zout en eieren, met de betekenis meteen onder het spreekwoord. Mooie spreekwoorden over eten met betekenis.


Weet jezelf ook nog een paar leuke plaats ze dan gerust onder deze pagina. Verliefd zijn is het mooiste wat er is, .

Boter op je hoofd smeren en droog brood eten = In de war zijn. Broodmager zijn = Zeer mager zijn. Italiaanse spreekwoorden. Dat is (oud) lood om oud ijzer. Jonge kinders moeten spelen, Of van pijn en ziekte kwelen.


Kleine kinaeren hoofdpijn, groote kinderen liart- pijn. Klontjes eten is goed voor tandpijn. Liever de korte pijn dan de lange.

Want zonder een vriend is ons leven. Spanning is wie je denkt te moeten zijn. Ontspanning is wie je bent. Het schilderij toont ten minste 1Nederlandstalige spreekwoorden en gezegdes zoals die destijds gangbaar waren in het Nederlands. Sommige ervan worden tegenwoordig nog altijd gebruikt.


Een spreekwoord is een korte, krachtige uitspraak die een waarheid of wijsheid bevat. In tegenstelling tot een gezegde wordt steeds. Betekenis: wanneer je aan het eten bent, praat je niet zoveel.


Als men over de duivel spreekt, dan trapt. Het klinkt als een afgezaagd spreekwoord , maar uit onderzoek blijkt dat het toch écht zo is: culinaire voorkeur speelt een grote rol bij de partnerkeuze van maarliefst. De liefde kan niet van één kant komen.


Wordt alleen gezegd bij het proosten, niet als iemand niest. Liefde gaat dus écht door de maag! Wie het begrijpen wil zal het wel begrijpen! Knoop dat goed in je oren!


Goede wijn behoeft geen krans.

Als de liefde uit huis is, wordt het brood smakeloos. Bij de aanraking van liefde wordt iedereen dichter. De boom van de liefde heeft maar een tak. Daar spruit nooit een tweede .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hetal carrousel demonteren

Siematic keuken lade eruit halen

Plintklem ikea