Cursus mandenvlechten

Voor beginners en gevorderden. Thema project of traditioneel. Jouw eigen mand vlechten, zegt je dat iets? De cursus manden vlechten omvat het aanleren van de basistechnieken voor het vlechten van een ronde mand en creatief vlechten. Avondcursus mandenvlechten.


Deze cursus is geschikt voor beginners en gevorderden en duurt avonden van 19.

De maandag- of dinsdagavondcursus is bij ons thuis. Kosten voor avonden in Zuidschermer 125 . CURSUS BODEM MAND VLECHEN. De gewone wilg (Salix Alba). Meer gespecialiseerden gebruiken de belgische gele (salix fragilis) of de franse rode wilg.


Amateurs gebruiken de verse wilg. Voordeel is de frisse kleur van de tenen en het werkt sneller. Jac de Cock is een specialist op het gebied van mandenvlechten met oa wilgentenen.


In lessen leer je de basistechnieken om een mooi vlechtwerk te kunnen maken.

Esmé Hofman weet hier alles van. Vlechten lijkt zo eenvoudig. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen, die in combinatie met het weefpatroon een prachtig vlechtwerk laat . Een stukje theorie en veel praktijk! Cursus : Manden vlechten.


Doelgroep: Van beginners tot gevorderden, de cursus is voor iedereen toegankelijk. Ineke Visser verzorgt een cursus Manden vlechten. Leuk voor in de tuin om te oogsten, of voor binnen.


Manden, maatwerk, workshops,… Wilg is een zachte, soepele houtsoort die door de eeuwen heen wordt gezien als een dankbaar materiaal om te gebruiken voor verschillende doeleinden. Als mandenvlechter werk ik met eenjarige twijgen. Deze eenjarige tenen of wissen lenen zich tot het verwerken van allerlei creaties!


Zaterdag januari, Workshop Textiele vlechttechnieken. Een mand van wilgenteen, natuurlijk en landelijk. Deze traditionele vlechters hebben mij het vakmanschap bijgebracht. Mijn passie voor het maken van artisanale . De VAN Berkel en Slinge wil weer een cursus mandenvlechten organiseren. Dit keer op een maandagavond.


Camping de Vlierhof, Kiefteweg in Eibergen. Onze cursusleider is Albert Slagman.

Hebt u interesse meld u zich . Een landschappentuin van ha. Schijndelse cultuurlandschap. Interessant door zeldzame inheemse plantensoorten. Een blokhut als bezoekerscentrum, met een fraaie collectie cultuurhistorische ambachtelijke gereedschappen.


Bijzonder: een vleermuizenkelder (250m3) met . GEMERT – Heerlijck Hopveld de tuinen van VELT Gemert organiseert een cursus mandvlechten. In vier lessen van drie uur leren de deelnemers de basistechnieken van het mandenvlechten. De nieuwe cursusleidster, Carla Slotboom-Thuinte, geeft zes avonden les aan huis: . Het vlechten van manden is al eeuwenoud.


Vroeger werd ook in onze streken het ambacht van mandenvlechter door vele mensen uitgeoefend. Als je begint met vlechten, moet je eerst de basis leren. Je moet leren met het materiaal om te gaan.


Manden vlechten : De cursus wordt gegeven door Heidi Demeyer. Tijdens de cursus is niet iedereen met dezelfde opdracht bezig. De exacte data worden via de kalender doorgegeven.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hetal carrousel demonteren

Siematic keuken lade eruit halen

Plintklem ikea