Wilgentenen vlechten cursus

Van november tot en met ongeveer half april werken wij met verse wilgentenen. Na die tijd met geweekte wilgentenen. Het vlechten met wilgentenen is technisch lastiger dan een gewone workshop.


Daarom vragen we je -wanneer je met dit materiaal aan de slag wilt gaan voor een meer ingewikkeld onderwerp- om dit van . In de vakantie kun je natuurlijk naar de bioscoop gaan of naar het zwemba maar als je van de natuur. Wilg, een uitnodiging tot zich soepel opstellen!

Wilg is een zachte, soepele houtsoort, die door de eeuwen wordt gezien als een dankbare houtsoort om. Op twee dagen kan je twee mandjes vlechten volgens identieke principes. Op deze manier wordt elk onderdeel telkens herhaald en extra ingeoefend. De tweede mand maken we met een kleine variatie, zodat je toch met twee verschillende manden naar huis kan.


Voor geïnteresseerden worden er vervolgcursussen. Met wilgentenen kunnen allerhande decoratieve elementen gemaakt worden. Schuttingen, gevlochten manden, of andere creatieve ideeën leest u hier in het artikel over vlechtwerk van wilgentenen.


Welkom op de website van MUDZ!

Op deze site vind je een impressie van mijn ( laatste) vlechtwerken , informatie over workshops vlechten en mijn andere activiteiten op vlechtgebied. De shop is nog in ontwikkeling en zal t. Wil je iets zien van onderhanden vlechtwerk en . Doel: De cursisten, beginnelingen zowel als gevorderden, individueel begeleiden om zich te bekwamen in de technieken van het vlechten met wilgentenen. Een cursus op maat, op een datum naar . Manden en leuke decoraties. De wilgen komen uit de grienden uit de omgeving, dus helemaal een Hollands product.


Workshop worden ook op locatie gegeven. Van bruikbare eendenkorven tot decoratieve dieren. Dat leer je tijdens de workshops van Beatrijs Decorations in het mooie buitengebied van Voorthuizen. Je kiest van tevoren wat je wilt maken en werkt in groepjes, maar wel aan een eigen project. Cursus mand vlechten , door Remmelt Panman.


Al enige tijd geleden hebben een aantal vrijwilligers meegedaan aan een cursus mand vlechten met wilgentenen. De vrijwilligers die de cursus gehad hebben kunnen deze kennis weer doorgeven aan andere geïnteresseerden. Hierbij een verslagje van de cursus , met de . Epe-Heerde bood op oktober een workshop creatief vlechten met wilgentenen aan.


Wilgenteen is een natuurlijk materiaal.

Het is twijg van de wilgenstob ( wilgenstruik ) en wordt jaarlijks geoogst. Na de oogst worden de wilgentenen gedroogd. Voor gebruik moet het materiaal ca - weken in het water . In deze cursus gaan we onze eigen creatie vlechten van wilgenwissen. Voorkennis is niet vereist, snel inschrijven wel want deze cursus heeft een maximum van deelnemers! Alle cursussen zijn zowel voor beginners als voor gevorderden.


Iemand die voor de eerste keer vlecht zal in principe een ronde mand gaan maken. Tijdens een eendaagse cursus wordt altijd . Er wordt gekeken naar verschillende bodem vlechttechnieken en andere opbouw patronen. Op zaterdag februari, maart en maart. Hier leer je tunnels en tipihutten bouwen ?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hetal carrousel demonteren

Siematic keuken lade eruit halen

Plintklem ikea