Bol geklopte voeg

Het aanbrengen van een bol geklopte voeg. Let op: De geknipte voeg is te zien als een gesneden voeg die buiten het metselwerk steekt. Als je van een afstand recht op het metselwerk kijkt, zie je niet snel verschil tussen een geknipte en een gesneden voeg, waardoor ze vaak.


Minder duurzaam omdat de kans op vervuiling groter wordt doordat het vlak van de voeg achterover helt. Geeft bij direct zonlicht de gevel een bijzondere uitstraling.

Weinig gebruikt voegtype. Geeft een rustieke uistraling aan de muur maar geeft smetgevaar op de gevelstenen. Afbeelding van de meest gangbare soorten voegwerk!


Onderstaand treft u een overzicht van de meest voorkomende soorten voegwerk. Aan de hand van deze afbeeldingen kunt u aflezen welke soort voegwerk er is toegepast bij uw woning. Geknipte of gesneden voeg.


Knipvoeg, Tussen de €5- en €9-.

Snijvoeg, Tussen de €5- en €8-. Platvolvoeg, Ongeveer €1-. Schaduwvoeg, Ongeveer €1-. Bol geklopte voeg , Ongeveer €1-. Verdiepte voeg, Ongeveer €1-.


Bij het kiezen van voegwerk is de keus divers. Terug gehouden voeg, Ongeveer €1- . Er zijn tal van mogelijkheden om uw muur het uiterlijk te geven dat u voor ogen heeft. Van de meest gangbare soorten staat hieronder een overzicht. Daarbij ziet u onder andere de bol geklopte voeg , waarbij de voeg iets bol uitsteekt.


Bij de verdiepte voeg, ligt de voeg juist . Doel van de voegspijker is de cementvoeg compacter en gladder te maken waardoor deze meer bestand is tegen inregenen en tegen verwering door vorstdooiverschijnselen. Vaak komt deze enkel voor bij specifieke renovatie- en restauratiewerken. Ook het gebruik van verschillende kleuren voeg werkt door in het totale aanzicht van de gemetselde muur. Deze voeg vraagt heel wat vakmanschap!


Dit type noemt men ook wel de bol geklopte voeg of baguettevoeg.

Onderstaande geven wij u een beknopt overzicht van de verschillende technieken. De voegmortel wordt met een hol voegijzer bol gemaakt. De uitvoering moet zeer nauwkeurig gebeuren om het morsen van de mortel op de stenen zoveel mogelijk te voorkomen. Deze methode wordt niet vaak toegepast. Weet u niet welk soort voeg u nu precies heeft of wilt?


Bij een bol geklopte voeg steekt de voeg uit en is bol afgewerkt. Een verdiepte voeg is een voeg welke een klein beetje is verdiept. De kosten van het vervangen of renoveren van uw voegwerk verschilt door het soort voeg dat u heeft of wilt. Het geeft een schaduweffect aan de gevel en heeft als voordeel dat de gevel sneller droogt wanneer het regent. Wij informeren je niet enkel over de verschillende soorten voegen en voegwerken , maar brengen je ook op een snelle en eenvoudige manier in contact met.


Kwalitatief uitgevoerde voegwerken zijn met andere woorden nodig om je gevel jarenlang mooi én gezond te houden. Meer opties: bol geklopte of holle voegen. De eerste type voeg is de platvolle voeg.


Een platvol gladde voeg loopt . Bij deze voeg wordt de voeg gevuld totdat het gelijkloopt met de stenen van de gevel. Neem vrijblijvend contact . Een teruggehouden voeg is een voeg die enigszins teruggehouden in de gevel .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hetal carrousel demonteren

Siematic keuken lade eruit halen

Plintklem ikea