Carrara marmer museum

Deze kathedraal van marmer is de bekendste en mooiste van Carrara , het was hier dat Michelangelo zijn blokken marmer zorgvuldig ter plaatse kwam selecteren. Aan het einde van het museum is een souvenirwinkeltje aanwezig waar je kleine en grote objecten in marmer kunt aankopen. Ook binnen de stadsmuren spreidt Carrara zijn natuurlijke rijkdommen tentoon: enkele musea.


Verken de marmergroeven. Met de wagen spectactulaire rit omringd door marmergroeven.

Rij tot bij ingang marmergroeven. Bezoek museum over marmer : verneem alles over bewerking marmer. Het marmer voor monumenten, beelden en badkamers komt grotendeels uit Carrara , in het noorden van Toscane.


Sophie nam een kijkje in de indrukwekkende. De beste musea in Carrara , Italië. Een klein buiten museum waar je beelden van marmer ziet die van een foto zijn na gemaakt.


Daarnaast zijn er attributen te zien die vroeger gebruikt werden in de marmer groeve.

Tevens vind je hier informatie over marmerwinning door de tijd heen. Walter Responsabile . Het museum , dat gehuisvest is in dat wat in het verleden zetel was van de Kamer van Koophandel van Carrara , is ontstaan om de cultuur van het marmer te documenteren en te waarderen. Het museum heeft een collectie van meer dan 3exemplaren van de balngrijkste extracten marmer en graniet uit Italie en de wereld.


Op de weg van Pisa naar Cinque Terre, passeer je ook langs Carrara , dat bekend is omwille van zijn marmermijnen. Er wordt weleens beweerd dat zowat heel Rome destijds was opgebouwd uit marmer afkomstig uit de bekende steengroeve van Carrara. Dat klopt natuurlijk niet, want de Romeinen. Carrara beschikt over een school voor marmerbewerking en een museum.


Ooit waren er honderden groeven in gebruik. Romeinen het marmer uit de steengroeven van Carrara te exploiteren. De havenstad voor het transport was het noordelijk gelegen Luni, waardoor Carrara eigenlijk alleen een nederzetting was voor de marmerarbeiders.


Daarin werden een museum en een beeldhouwschool verenigd. HET lijkt wel of de bergtoppen die boven Carrara en Pietrasanta oprijzen, hier en daar. Het marmer hebben de inwoners van Carrara natuurlijk niet alleen verstopt achter museumdeuren.


Ook in de stadsstraten kom je het tegen, de Duomo van het stadje bijvoorbeeld . Hij maakte, voor zijn beelden, gebruik van het marmer van Carrara.

Midden in de marmergroeve vind je een openluchtmuseum. Hier krijg je informatie over de mijnbouwmethoden en over het leven van de mijnwerkers. Tijdens een rondleiding van minuten laat een gids zien hoe het marmer gehakt en bewerkt wordt. De domkerk van Carrara is volledig gemaakt uit marmer. Bekijk alle kerken van de provincie.


Van Carrara wandel je langs de diverse groeves richting Colonnota. De marmergroeves zijn het beste te voet te bezichtigen. Colonnade is een stad uniek in de wereld: achter hem domineren de witte marmergroeven en het harde leven van een steenhouwer ademt nog door de straten,. In Carrara is er ook een museum gewijd aan marmer : het . Terugkomst van Colonnata een bezoek waard Carrara , elegante stad. In samenwerking met het Amsterdams Historisch Museum geeft beeldend kunstenaar Willem Harbers de lezing “De weg van het Marmer ”. Hierin neemt hij u mee in de wereld van het marmer en zijn kunstenaarsschap.


Willem Harbers woonde en werkte zelf een jaar bij de marmergroeven in de bergen bij Carrara , Italië. In Fantiscritti bevindt zich een openlucht museum met informatie . Helaas wordt in Carrara weinig oorspronkelijk werk gemaakt ofschoon het plaatselijk museum door het houden van tentoonstellingen wel tracht de scheppende kunstenaar te stimuleren. De ambachtsschool voor beeldhouwers in de marmerindustrie schijnt echter het zwaartepunt te leggen op de technische vaardigheid .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hetal carrousel demonteren

Siematic keuken lade eruit halen

Plintklem ikea