Fineer verwijderen keukenkastjes

Hallo allemaal, Ik hoop hier wat tips te krijgen. In ons huis staat een keuken van jaar oud. De fineerlaag begint echter helemaal los te laten. Het mdf eronder is aan de zijkanten al helemaal zichtbaar.


Weet iemand of dit ook mogelijk is?

Je kunt natuurlijk de fineerlaag voorzichtig verwijderen. Het resultaat daarvan is dat je een hele strakke keuken krijgt. Het nadeel is echter dat de houtlaag onder het fineer vaak een heel ander materiaal is dat moeilijk bewerkt kan worden. Bovendien kan het verwijderen van het fineer én de lijm waarmee het bevestigd is, . Hoe verwijderen wij (schadevrij) de folie van onze keukenkastdeurtjes (MDF) ? De vraag is dus: Kunnen we de lijm verwijderen en is het sowieso mogelijk om MDF te verven ? Tenzij er FINEER op de kastjes zit, maar je schrijft folie dus dat zal wel niet ;-).


Na een jaar of zoiets bleek dat de fineerlaag van enkele kastjes los begon te laten, aan de randen.

Maar nu merkten we een paar weken geleden dat . Keukenfolie laat los: overspuiten keuken. Laat de keukenfolie van jouw deuren en kasten los? Komt er lucht onder de folie?


Bij Waterink Keukens kun je terecht wanneer je problemen heb met loslatende keukenfolie. Dit is niet wat je wilt. Wij kunnen je keukenfolie verwijderen en de keuken vervolgens in de gewenste kleur . Over gefineerde, gefolide en geplastificeerd MDF kan gewoon worden geverfd. Goed opschuren en daarna gronden, en aflakken, bij gefoliede en geplastificeerde gronden met speciale kunstof primer. Nee ik bedoel dat ik het fineer kan verwijderen zonder de . Bij het fabriceren van keukens worden de deurtjes en ladenfronten vaak niet gespoten, maar bedekt met een gladde folie.


Bij een kennis van mij merkte ik dat de folie op de kantjes loslaat (jaar na plaatsen). Onlangs zag ik dat dit zelfde probleem (met een ander merk keuken ) zich ook bij mij voordoet. Van de winkel waar de keuken gekocht hebben, krijg ik te horen dat ik nieuwe deurtjes mag bestellen (behoorlijk aan de prijs).


Fineren of geheel overnieuw beplakken met formica of iets dergelijks is dan weer eenvoudiger. De folie verwijderen en dan spuiten valt ook tegen omdat het dieperliggende deel uitgefreest is en zodoende zit je in het vezelige deel van de mdf wat betekend dat het spuitwerk ook . Tips, advies en het plan van aanpak bij het schilderen of verven van de keuken en de keukenkastjes.

Aandacht voor een goede. Is de ondergrond niet goe dan krijg je later mogelijk (hechtings)problemen, die moeilijk terug te draaien zijn , zonder de verflaag te verwijderen. Kunststof, fineer of massief hout. De keukenkastjes waren voorzien van een vanille-gele fineerlaag (zie foto hieronder van een paar jaar geleden), die hier en daar wat losliet.


We besloten dat we (Lees: Mike) de fineerlaag zouden verwijderen van alle kastjes zodat er MDF overbleef. Vervolgens hebben we een hele studie gemaakt van . Aangezien ik dit kastje wit wil maken, leek het me een goed idee eerst te kijken welke stukken fineer ik kon behouden en welke ik moest verwijderen. Het was al snel duidelijk dat de fineerlaag op de bovenkant van het kastje eraf moest en de rest met wat kneedbaar hout bijgewerkt kon worden. Keuken folie dat loskomt van keukendeurtjes of keukenkastjes.


Blij wordt u er niet van, maar voor een mooie en degelijke oplossing bent u aan het juiste adres! Uw keuken folie begint los te laten. In onze keukenspuiterij verwijderen wij de folie van uw keukendeurtjes en spuiten wij deze over zodat . En duurzaam voor heel erg weinig geld. Zo kunt u uw fineer keuken transformeren . Is de fineer in slechte conditie, dan is schilderen geen optie.


Mocht het om een enkel kastje of deurtje van MDF gaan dat je wil schilderen, dan kun je proberen om de fineer te verwijderen en het kale MDF te schilderen, maar succes is zeker niet gegarandeerd en je zit ook nog met lijmresten die je moet verwijderen. Via Casius ontving ik snel vrijblijvende offertes voor nieuw fineer op de keuken van keukenspecialisten in Muntendam om te weten wat het mij gaat kosten! Het verwijderen van de huidige bekleding graag in offerte meenemen. Fineer op keukenkastjes vervangen of fronten spuiten.


Onze klant uit Muntendam.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hetal carrousel demonteren

Siematic keuken lade eruit halen

Plintklem ikea