Mengkraan lekt onderaan

Deze keukenkraan lekt onderaan bij de zwenkarm. Heel langzaam loopt er steeds wat water uit. Of wordt dat een nieuwe kraan ? J2WwluU86Dw Vergelijkbaar sep.


Geüpload door kinas2Heb een nieuwe kardoes besteld maar heb intussen beide kranen weer hersteld. Niets irritanter dan dat.

Gelukkig kan iedereen een lekkende kraan repareren. Lekkende kraan repareren? In deze kluswijzer wordt uitleg gegeven hoe u zelf een kraan kunt repareren.


Een kraan repareren is minder moeilijk dan het lijkt. Op het eerste gezicht ziet een. Aan de onderkant van het binnenwerk zit een rubberen schijf (=kraanleertje), die vervangen moet worden. Als jouw kraan lekt aan de onderkant of de kraan lekt bij het opendraaien dan kan je dit probleem meestal makkelijk oplossen door het vervangen van de kraanleertje (plastic zwart ringetje).


De kraanleertje bevind zich onder aan de spindel.

Dus zorg ervoor dat je ook nu weer de spindel los maakt. En onderaan de spindel . Het water komt onder de handgreep van de dichtstaande kranen gelekt. De kranen zijn jaar oud en het rare is wanneer we de ene kraan als ze dicht staat op koud water draaien ( handgreep naar rechts) dan lekt deze niet meer en bij de andere kraan. Er lekt water via de onderste naad op de hendel van de kraan.


Ook aan de onderkant (dus onder het keukenblad) lekt het. Meer resultaten van forum. Onze keramische keukenkraan van jaar oud lekt.


Ook bij het repareren van een kraan met een kraanleertje sluit u eerst de hoofdkraan. Is het water uit de leiding, draai dan de knop van de kraan en draai vervolgens het bovendeel van de kraan los. Nu kunt u bij het binnenwerk. Mijn kraan lekt maar ben op dit gebied niet echt een topper.


Zet de kraan weer in elkaar en zet de hoofdkraan open, om te controleren of de kraan niet meer lekt. Schroef daarna het kraanmechanisme los met een tang of moersleutel. De dichtingsring bevindt zich aan de onderkant van het kraanmechanisme en wordt daar vastgehouden met een schroefje. Als ik de kraan aanzet, druppelt er daar water uit.


Geen lekkage als de kraan niet gebruikt wordt. Normaal komt het mee met het mechanisme, maar als het helemaal versleten is, zit het soms vast onderaan de draadspil.

Als uw kraan in uw badkamer of keuken blijft lekken kan u deze beter zo snel mogelijk laten repareren. Lees hier alles over de kosten van een reparatie. Bekijk dit stappenplan van GAMMA en lees hoe je jouw doe het zelf ideeën makkelijker kunt realiseren. Dat je kraan lekt , kan aan twee zaken liggen. Wanneer je sporen van kopergroen op je kraan vindt, dan sijpelt het water door de dichtingen.


Verwijder de draaiknop van de kraan. Dit kan door hem eraf te trekken of los te schroeven. Gebruik je een tang om het kraanmechanisme los te draaien, wikkel dan een handdoek of doek rond de kraan.


Met een verstelbare moersleutel draai je de kraan los. Als eerste is het Belangrijk om te kijken waar een kraan lekt. Het leertje bevindt zich aan de onderkant van het loskomend . Voor deze reparatie hoeft u niet de hoofdkraan dicht te draaien, controleer wel of de kraan dicht gedraaid is. Deze spindel draait u uit het kraanhuis ( tegen de klok in) en aan de onderkant zit de boosdoener. Een lekkende kraan is storend en verspilt water.


Het probleem dat de kraan lekt is makkelijk op te lossen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hetal carrousel demonteren

Siematic keuken lade eruit halen

Plintklem ikea