Het kleur

Welk lidwoord (de of het): de kleur of het kleur , wij helpen je graag. Vertalingen in context van het kleur in Nederlands-Engels van Reverso Context : Dit geeft het kleur. De kleur of Het kleur , welk lidwoord is correct?


Vind hier het juiste lidwoord voor kleur ! De toekomst ziet er (niet) rooskleurig uit: de toekomst ziet er (niet) goed uit.

Zeven kleuren stront schijten (Bargoens): doodsbang zijn. Een kleurencirkel is een manier om zichtbaar te maken hoe de primaire kleuren en secundaire kleuren in elkaar overlopen. Een discontinue kleurencirkel geeft de verschillende kleuren in een afgelijnd boogdeel, een continue kleurencirkel laat de verschillende kleuren in elkaar overvloeien. Wit is de kleur die een vermenging is van de frequenties van alle verschillende kleuren van het zichtbare spectrum. Wit licht prikkelt bij mensen de kleurreceptoren in het oog in gelijke mate, waardoor een witte kleurbeleving optreedt.


Een wit voorwerp weerkaatst op een diffuse manier bijna al het licht dat erop valt. In het systeem van additieve kleurmenging is groen echter een van de primaire kleuren.

Spectraal gezien zit de kleur groen tussen geel en cyaan in. Binnen het spectrum vindt men groen licht bij golflengtes . Groen is de complementaire kleur van magenta. Blauw is een primaire kleur in het systeem van additieve kleurmenging. Het is een secundaire kleur in het systeem van subtractieve kleurmenging. Er moet echter een onderscheid gemaakt worden tussen het gebruik van de term blauw in de voornoemde technische zin — waarin het begrip overeenkomt met het . Geel is een primaire kleur bij de subtractieve kleurmenging.


Bij de additieve kleurmenging is het een secundaire kleur die wordt verkregen door menging van rood en groen. Geel is de complementaire kleur van blauw in technische zin, welk blauw overeenkomt . Indigo is niet, zoals andere spectrale kleuren als roo geel, groen, cyaan en blauw één van de primaire of secundaire kleuren. Magenta is een extraspectrale kleur , een kleur die niet voorkomt in het elektromagnetisch spectrum. De zuivere kleur magenta kan slechts worden verkregen door gelijke hoeveelheden van rood en blauw licht te mengen.


De tinten van de extraspectrale sector lopen van fuchsia (met meer rood licht), over roze naar paars . In het verleden waren beige en ecru synoniemen voor exact dezelfde kleur. Van oorsprong wordt ecru gebruikt als men praat over stoffen zoals zijden en linnen in hun oorspronkelijke, nog niet gebleekte staat. Tegenwoordig worden beige .

De B-V-kleurindex is een kleurindex van het UBV-fotometrisch systeem die gebruikt kan worden om de spectraalklasse van sterren te bepalen. Hete sterren stralen meer blauw licht uit dan koele sterren, die meer rood licht uitstralen. Door de magnitude van een ster in een blauw (B) filter en in een visueel (V) filter te . Het project is bedoeld om dorpskernen op te fleuren en de verschraling van bermen tegen te gaan en om bollenmengsels te planten voor bijen of . Of van heidene – behalwe natuurlik dié in eie geledere, en dit, weet ek uit jare se ondervinding, het met kleur niks te make nie.


Afleivoor vir gebrekkige selfvertroue miskien?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hetal carrousel demonteren

Siematic keuken lade eruit halen

Plintklem ikea