Keramische kraan lekt

Onze keramische keukenkraan van jaar oud lekt. Het verschil zit hem in het binnenwerk van de kraan. Als u de kraan opent met 3x draaien, dan heeft de kraan een binnenwerk dat werkt met kraanleertjes. Opent u de kraan in slag, dan werkt deze kraan doormiddel van keramische schijven. Dit is belangrijk om te weten, om de kraan te kunnen repareren.


Mijn keramische mengkraan begint langzaam maar zeker te druppen.

Ik dacht dat keramische kranen het eeuwige leven hadden. Zou het nut hebben diverse onderdelen. Een kraan die lekt , moet gerepareerd worden.


U kunt daarmee gemakkelijk afrekenen met het hinderlijke getik van vallende druppels, en met de verspilling van water. Misschien weet u dat al. Dankzij deze Technische tips videos van Hansgrohe, leert u in enkele. Heb een nieuwe kardoes besteld maar heb intussen beide kranen weer hersteld.


Kraan met keramische schijf of kraanleertje?

In de video hiernaast zie je hoe Klusser Erik een kraan met keramische schijven repareert. Heb jij een kraan met een kraanleertje? Check dan de video waarin hij een kraan met kraanleertje vervangt.


Keramische afdichting: Een keramische afdichting heeft een korte draaibeweging en een harde aanslag. Bij een keramisch binnenwerk schuiven twee keramische plaatjes over elkaar. Als hier vuil tussen komt sluit de kraan niet meer goed af en lekt de uitloop. Voorkomen dat er vuil in het binnenwerk is dus van groot . Onder een binnenwerk van de kraan verstaan we, het onderdeel dat het watervolume en de temperatuur van het water regelt. Aan het binnenwerk is de hendel van de kraan bevestigd.


Een binnenwerk is opgebouwd uit keramische schijven die over elkaar bewegen en ervoor zorgen dat koud en warm . De rubber dichtingsring wordt vervangen door keramische schijven met inkepingen. Een schijf is vast, de andere is bewegend. Er is weinig of geen kalkaanslag of slijtage.


Als de kraan lekt moet het volledige . Dit kun je verhelpen door het binnenwerk uit elkaar te halen en een tijdje in huishoudazijn te leggen om het kalk op te lossen daarna afspoelen en in elkaar zetten. Een waarschuwing: bij het uit elkaar halen heel nauwkeurig . In dit voorbeeld leggen we uit hoe je van een lekkende Grohe kraan het 35mm kardoes vervangt.

We gebruiken in dit voorbeeld de onderdelen Grohe Silkmove Kardoes 35mm tbv diverse eengreeps kranen met de als gereedschap de Grohe Pijpsleutel - 32. Deze sleutel kunt u huren (€50) of kopen. Onze loodgieter is expert in het repareren en vervangen van uw lekkende kraan , zowel een keramische keukenkraan die lekt als één met een kraanleertje. Bij een rubber afdichting is een rubberen kraanschijfje of kraanleertje geplaatst om lekkage tegen te gaan. Ook kan er sprake zijn van keramische afdichting.


Wanneer je de kraan opent met 3x draaien, dan heeft de kraan een binnenwerk dat werkt met kraanleertjes. Met een lekkende kraan verlies je onnodig veel water en daarnaast wordt je ook niet bepaald vrolijk van de alsmaar tikkende geluid van een lekkende keukenkraan. Dus hoe kunnen we dit makkelijk zelf oplossen.


Je hebt de oude kraansoorten (met een kraanleertje) of de meer moderne kraansoorten , met de keramische. Ik had de kraan schoongemaakt met Cillit Bang, zou dat er iets mee . Kraanleertje (zit alleen in oudere nietkeramische kranen ). Een lekkende (thermostaat)badkraan. Voor kenners: niet te verwarren met de Oring in de kraanuitloop , die zowel in de keramische als nietkermaische kranen zit.


Dan is hij op een dag onherstelbaar beschadigd.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hetal carrousel demonteren

Siematic keuken lade eruit halen

Plintklem ikea