Loslaten fineer keukenkastjes

Ben bang dat dat niet meer te hestellen is,maar het loslaten van de fineerlaag is bij een oude keuken niet iets vreemds,want toen ik zo,n jaar geleden in m,n huidige flat kwam wonen had vooral het kastdeurtje wat schuin boven het fornuis hing ook loslatend fineer met bobbels maar dat is gekomen door . Het zal je maar gebeuren: je kocht een prachtige keuken van hoge kwaliteit ( werd je verteld) en opeens kom je tot de vervelende ontdekking dat het folie van je keukenkastjes loslaat. Dat kan, want het gebeurt veel vaker. We horen regelmatig van mensen die problemen hebben met loslatend folie.


Eén daarvan is het overschilderen van je keuken.

Er zijn echter meer mogelijkheden. We bespreken er twee die je kunt overwegen wanneer het fineer van je keukenkastjes loslaat. De folie van keukenfronten laat vaak los door een combinatie van vocht en warmte. De basis van een foliedeur is MDF. Hier wordt folie om heen getrokken.


Dit gebeurt met een temperatuur van graden. Alles wat weer warmer wordt dan deze graden kan ervoor zorgen dat de folie loslaat. Het is namelijk zo dat de lijm .

Deze lijm kan onder invloed van een teveel aan vocht in de keuken gaan loslaten. Een andere oorzaak voor het loslaten van de lijm zijn temperatuurverschillen. De MDF ondergrond waarop de folie verlijmd zit zet een klein beetje uit bij warmte en krimpt een klein beetje bij kou. Als dit te veel of te vaak gebeurt kan de lijm . Hallo allemaal, Ik hoop hier wat tips te krijgen. In ons huis staat een keuken van jaar oud.


De fineerlaag begint echter helemaal los te laten. Het mdf eronder is aan de zijkanten al helemaal zichtbaar. Weet iemand of dit ook mogelijk is? Van de winkel waar de keuken gekocht hebben, krijg ik te horen dat ik nieuwe deurtjes mag bestellen (behoorlijk aan de prijs). Fineren of geheel overnieuw beplakken met formica of iets dergelijks is dan weer eenvoudiger.


Een front wat vochtig afgedaan wordt mag niet loslaten. Ik denk niet dat mensen een keuken afspuiten. Al eens een meubelplaat welke ook geplakt is vochtig gemaakt, en heeft deze losgelaten ? Meer resultaten van radar.


Je moet er niet aan denken, maar toch gebeurt het regelmatig: je hebt een mooie keuken gekocht en ontdekt na een paar jaar tot je schrik dat het folie loslaat.

Logisch, want je bent niet de enige. Veel consumenten die keukenkastjes met folie kochten, krijgen er in meer of . In m,n keuken laat de kunstofbekleding van de deuren los. Het begon met de deur van de vaatwasser en nu gaan er op meer deuren de bekleding los zitten.


Keuken kasten zetten uit! Hierbij wil ik een klacht melden over Wolters keukens : ik heb drie deuren van de keukenkastjes waarvan het fineer loslaat midden op de deurtjes is het helemaal bol. De dikte van de toplaag maar ook de kwaliteit van de fineerbanden bepalen de uiteindelijke kwaliteit van het keukenfront. In de regel is de laminaatdeur een slagvaste en kras vaste.


Deze watervaste verbinding zorgt ervoor dat het fineerbandje “nooit” meer kan loslaten. Garantie op de keuken hebben we niet meer, de leverancier ging een jaar na aankoop failliet. In verband met het loslaten van de folie, de keukendeurtjes , kopse kanten van de laden etc in een andere en frisse kleur laten spuiten.


Ook het demonteren en monteren van de deurtjes werd op een professionele manier uitgevoerd. Onze keuken ziet er weer als nieuw uit. Pluspunten: Een geruststelling voor potentiele.


Lees verder hoe de folie van keukenfronten los kan laten. Maar ook massief houten of fineerfronten zijn mogelijk. Uw keuken in een nieuwe kleur ? Vraag een vrijblijvende offerte aan. Tips, advies en het plan van aanpak bij het schilderen of verven van de keuken en de keukenkastjes.


Aandacht voor een goede voorbehandeling en afwerking. Schuur met name bij een fineer toplaag niet te heftig of te grof, omdat dit vaak een zeer dunne laag hout betreft.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hetal carrousel demonteren

Siematic keuken lade eruit halen

Plintklem ikea