Plantaardige olie voor de huid

Een goede, plantaardige olie is een must in je cosmeticaregime. Jetske Ultee vertelt in deze blog over verschillende oliën en wat ze doen voor je huid. Olie dringt niet goed in je huid , wordt wel eens gezegd.


Of toch voor plantaardige oliën. Ze dienen als basis voor huid - en massageoliën en andere cosmetische producten.

De meeste kunnen ook inwendig gebruikt worden. Van belang is dat de olie koud geperst wordt. Alle plantaardige oliën die niet nadrukkelijk als koudgeperst geëtiketteerd zijn, zijn energetisch dood en worden tevens gauw slecht (ranzig), . Wat Purity Herbs naast het gebruik van IJslandse kruiden en etherische oliën zo bijzonder maakt is de complexe samenstelling van diverse zuivere, plantaardige olien. Mensen reageren vaak afwijzend wanneer ze horen dat er “ olie ” in een verzorgingsproduct verwerkt is omdat ze plantaardige olien . Ik houd van natuurlijke oliën en gebruik ze dan ook dagelijks.


Op mijn gezicht, mijn haarpunten, nagels en lichaam – de mogelijkheden zijn eindeloos!

Ook voor jou is er een perfecte natuurlijke olie. Nu is iedereens huid en haar anders, dus niet alle oliën zullen voor iedereen werken. Plantaardige oliën ook wel bekend als basis oliën zijn de basis voor vele aromatherapie recepten. Hier vind je meer informatie. Deze stoffen kunnen je huid soepel en gehydrateerd houden en je huid beschermen te.


Muskusroos is een klassieker voor de huid en het gehele organisme. Deze schitterende olie , rijk aan omega is mooi oranje dankzij de vitamines die ze bevat. De muskusroos is een bloem die in het wild groeit met buitengewoon positieve . De lijst met producten waar allemaal huidolie in verwerkt zit is lang. Huidolie zat in het verleden vaak in de betere veelal “groene” huidproducten ( plantaardig , wat in het verleden nogal een alternatief product was) zoals dag- en nachtcrèmes, liftingproducten en hydraterende huidproducten voor lichaam en geest. Voor de verzorging van de huid van het gezicht zijn talloze producten te vinden in de winkels.


Elke plantaardige olie heeft andere eigenschappen . Vaak bevatten deze crèmes minerale olie (een bijproduct van ruwe olie ), siliconen, parfum en parabenen. Als je bedenkt dat deze via de huid in je lichaam terecht kunnen komen, is het waarschijnlijk niet de beste keuze voor je gezondheid. Natuurlijke, plantaardige oliën voeden, beschermen en herstellen . Sommige oliën verenigen zelfs meer dan eigenschap waardoor een oudere huid met acne met product klaar is.

Anti-aging en aanpak van acne kan met bijvoorbeeld argan olie. Genoeg redenen dus om te starten of door te gaan met het vervangen van dag- en nacht crèmes door een pure plantaardige. Nee, want juist olie is huideigen , wordt snel opgenomen en houdt het natuurlijke vocht in je huid vast door het creëren van een barrière aan de oppervlakte.


Grootste vooroordeel is dat olie puistjes en vette huid veroorzaakt. De reinigingsolie hydrateert en verzorgt de huid zonder een trekkerig (uitdrogend) gevoel achter te laten, zoals de meeste reinigers. Ook een zeer vette huid en een huid met acne heeft profijt van reinigen met olie. Voor een klein beetje is vaak al veel plantaardig materiaal nodig. De oliemengsels zijn dan ook sterk geconcentreerd en kostbaar.


Voor directe toepassing op de huid zijn deze producten – zeker in pure vorm - daarom weinig geschikt. Mocht ik je met mijn vorige verhaal over plantaardige olie enthousiast gemaakt hebben en wil je een flesje aanschaffen, zorg dan dat je niet verdwaald in d. Dit is een redelijk lichte en niet al te dure olie, die makkelijk wordt opgenomen door de huid en zeer geschikt is voor de wat vettere huid omdat het de poriën niet . In de Healthy heb ik een column geschreven over het verschil tussen plantaardige olie en minerale olie. Hierbij steekt de plantaardige met kop en schouders uit in haar werkzaamheid en pluspunten t. Deze laatste zorgt voor paraffine verslaving van de huid én draagt bij aan de . Het is in sommige gevallen zelfs fijn te reinigen met een plantaardige olie in plaats van een normale reiniger. Je kunt je voorstellen dat het reinigen met een olie bij een vette huid niet erg prettig is.


Bij een vette huid is een reiniger die een klein beetje schuimt een optie, die kan het overtollige talg goed . Essentiële Oliën worden snel opgenomen door de huid.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hetal carrousel demonteren

Siematic keuken lade eruit halen

Plintklem ikea