Planten balkon zuiden

Een balkon dat op het zuiden ligt heeft veel zon. Dat betekent dat er veel water gegeven zal moeten worden. Bij een warme zonnige dag moet dit 2x per dag gebeuren.


Kleine potten staan eerder droog dan de grote soorten. Om het verdampen van water tegen te gaan kunnen het best kunststof of geglazuurde potten .

Niks bejaar oud of belegen, de geranium is een topplant ! Ze zijn er in ontzettend veel verschillende kleuren en ze doen het prima in de volle zon. Ideaal als jouw balkon op het zuiden , zuidoosten of zuidwesten ligt. Of als je weinig hoge gebouwen in de buurt hebt en veel zon.


Bakken met hanggeraniums . Ligt je balkon of je terras op de noord-, zuid -, oost- of westzijde van het huis? Moeten de planten er alleen mooi uitzien, of is een nuttige, kleine kruidentuin in .

Hoeveel uur zon krijgen de planten ? Winterharde potplanten zijn planten die ook in de winter in potten gehouden kunnen worden. Neem deze gegevens mee in je keuze voor de planten. Geef de planten niet teveel en niet te weinig water.


Ik heb over de hele lengte van mijn balkon een grote betonnen bak (vast) hierin staat al lang een spirea die het goed doet. Veel buren zetten er een soort van coniferen ed in, die doen het er goed. Er staan hier misschien nog wat leuke plantentips in. En dan lees ik ondertussen hier even mee :Y) . Welke balkonplanten zijn geschikt? Wat is nou een leuke en makkelijke plant voor mij.


Sommige tips zijn ook toepasbaar voor mensen met een gewone tuin omdat ook daar het leuk is om een pot met bloemen op het terras te hebben staan. Er is een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je balkonplanten. In een tuin op het zuiden kunt u de prachtigste bloemen en planten zetten. Daarnaast kunt u een balkon of terras op het zuiden ook uitstekend voorzien van de mooiste bloemen en planten ! Balkon - en terrasplanten.


Met de prachtige balkon - en terrasplanten uit het assortiment geniet u de hele lente en zomer van.

Voordat u balkonplanten gaat uitkiezen, moet u eerst eens naar de locatie van uw balkon kijken. Als het op het zuiden ligt, kiest u natuurlijk planten die van volle zon houden. De ligging van het balkon is wel bijzonder belangrijk bij het inrichten van een balkontuin.


Planten die halfschaduw nodig hebben, zijn beter . Ook is het belangrijk te weten hoe zwaar je het balkon kunt belasten. Ik probeer mijn balkon weer lenteklaar te maken en vroeg me af wat nou hele makkelijke planten zijn voor op een balkon. Geniet u van uw balkon op zonnige dagen of maakt u misschien de volgende keer een thuisblijfvakantie? Maak uw balkon geschikt voor de warme dagen - het is de moeite waard!


Maar wees voorzichtig met het decor, want meubels, planten en decoratie is van de juiste positie afhankelijk. Of noor oost, zuid of west . Een geveltuin op het zuiden vraagt namelijk om andere planten dan een tuin op het noorden. De voorbeelden van planten komen van nature in Nederland voor. Ook is er aandacht voor struiken en planten die vogels, vlinder of insecten aantrekken.


Tja, daar sta je dan op je nog kale balkon. Struiken met bessen trekken vogels aan. Het is verstandig om rekening te houden met de ligging van je balkon. Dus goed kijken waar de zon staat in de middag. En denk eraan, de zon komt op in het oosten en gaat onder in het westen.


Ligt je terras of balkon op het noorden, oosten, westen of zuiden ? Een terras of balkon dat op het zuiden ligt krijgt gedurende de dag veel zonlicht. Ik heb op mijn (winderige) balkon op het zuiden hele grote bakken, met oa.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hetal carrousel demonteren

Siematic keuken lade eruit halen

Plintklem ikea