Verdiepte voeg

Knipvoeg, Tussen de €5- en €9-. Snijvoeg, Tussen de €5- en €8-. Platvolvoeg, Ongeveer €1-. Schaduwvoeg, Ongeveer €1-. Bol geklopte voeg, Ongeveer €1-.

Verdiepte voeg , Ongeveer €1-. Terug gehouden voeg, Ongeveer €1- . De verdiepte voeg kunt u vergelijken met een normale voeg. Waar een normale voeg echter wordt afgewerkt in de zelfde lijn als de muur, komt een verdiepte voeg dieper te liggen.


De voegrand ligt ten opzichte van de stenen . Daardoor ontstaat een sterkere schaduwwerking en wordt de lijnvoering van het metselwerk sterker benadrukt. Soms wordt dit ook gecombineerd met stootvoegloos metselwerk, . Een verdiepte voeg brengt de steen op de voorgron waardoor die in het oog springt.

Een technisch voordeel van . Branchevereniging VNV - Vereniging Nederlandse Voegbedrijven - belangenbehartiging voor de branche voegen. Wilt u de muren opnieuw laten voegen? Neem dan contact op met Voegbedrijf Jager. Dé specialist als het gaat om voegen.


Dit type voeg benadrukt extra de horizontaliteit in een gevel opgetrokken uit lange platte gevelstenen, zoals bv. Eén van de voegtypen van Den Hartog Voegwerken is de verdiepte voeg. Bij voegen vervangen kan dus voor dit voegtype gekozen worden.


Echter is de keuze voor een voegtype afhankelijk van de overige voegtechnieken die gebruikt zijn in uw woning of andersoortig pand. De vakman brengt deze voeg zo aan dat deze voeg een licht waterkerend oppervlak krijgt. De doorgestreken voeg zit gelijk met het zichtvlak van de steen en heeft een glad oppervlak. Vuil zal zich minder snel hechten dan aan een borstelvoeg.


GLA LICHT VERDIEPT (terug liggende voeg): De gladde licht verdiepte voeg. De gladde verdiepte voeg is een platvol gladde voeg (doorgestreken voeg) waarbij de voeg achter het zichtvlak van de steen (ongeveer tot mm) ligt. Hoever het voegwerk binnnen de steen kan worden gehouden ligt aan hoever het metselwerk is uitgekrabd en hoeveel de oorspronkelijke voeg terug gestreken was.


Vooraf dient dus de esthetische keuze voor een bepaalde type voeg te worden getoets aan de.

Vol en zat metselen, dus ook de stootvoegen. Direct na het metselen met de troffel de overtollige specie verwijderen van de lintvoegen. De mortel van de stootvoegen laten staan.


Daarnaast zijn er een aantal speciale voegen die vooral bij monumenten worden gekozen. De schaduw voeg is schuin afgesneden en de creëert net als de verdiepte voeg een mooi effect. Zoals aangegeven is dit type voegwerk natuurlijk wel arbeidsintensiever om te maken dan de strakke voeg.


De prijzen per mliggen dan ook hoger voor dit type voegwerk. Doorstrijken is bij uitstek geschikt voor verdiepte voegen. Deze hebben het voordeel dat er nauwelijks vervuiling optreedt door langslopend regenwater. Ook zal de muur sneller drogen waardoor mosaangroei wordt voorkomen.


Ook geschikt voor metselstenen met een geringe wateropname. Zo geeft een verdiepte voeg een schaduweffect en accentueert ze de gevelsteen. De horizontale schaduwvoeg zorgt net als de verdiepte voeg voor een schaduweffect, maar voert het regenwater beter af. Bovendien zijn de kopvoegen volledig gevuld. Bij een ruwe steen kan het interessant zijn om de voeg . De legmortel wordt na het metselen diep uitgekrabd.


Deze volledig verdiepte voeg benadrukt het horizontale lijnenspel in de gevel. Onregelmatigheden van de gebruikte gevelsteen zijn zo goed als onzichtbaar. Door de verdiepte voeg heeft de steen een groter ademend oppervlak, waardoor de muur sneller uitdroogt. Het uitvaartcentrum is volledig vernieuwd en ondergebracht in één modern pand.


De baksteen moest uniek en apart zijn. Het crematorium heeft zo een bijzondere uitstraling gekregen door de lichte gevelbekleding.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hetal carrousel demonteren

Siematic keuken lade eruit halen

Plintklem ikea