Muntplant tegen vliegen

Gekneusde muntblaadjes over je huid wrijven helpt voorkomen dat deze vliegende plagen je steken en als je al gestoken bent om je verlichting te geven tegen de jeuk. De heerlijk geurende plant wordt ook gebruikt . Wij verzamelden tien goede ouderwetse tips en trucs tegen de storende insecten. Last van muggen en vliegen ? Laat de natuur een handje helpen!

Deze planten tegen muggen en vliegen zijn een mooie aanvulling voor je stal, paddock of wei. Hoiii Ik ben gek op munt thee en was aan het zoeken op het internet over plantjes. Ik kwam het onderstaande tegen iemand ervaring mee of dit klopt? Gebruikstips voor munt : Heeft een paard last van vliegen ? Wrijf enkele blaadjes verse munt rond de ogen en de mond van. Sommige aromatische kruiden hebben eigenschappen die kunnen helpen bij het afstoten van deze onwelkome gasten in ons huis.


Deze kruiden weren huisvliegen en andere insecten, dus zijn ze een grote preventieve maatregel. Je kunt verschillende zakjes met aromatische planten maken, zoals munt , tijm, rozemarijn en .

Door het warme weer vinden we steeds meer vliegen in huis. Soms kan het een ware plaag zijn. Er bestaan manieren om deze vliegen te verjagen, al zijn. Munt groeit snel en is makkelijk te verzorgen. Het is me niet helemaal duidelijk waarom muggen hier niet van houden, maar probeer het maar.


Wrijf wat blaadjes op je huid en je ruikt ook meteen fris. Dit verre neefje van munt verspreidt een zachte citroengeur: aangenaam voor ons, niet te harden voor muggen. Voor je je halve basilicumplant op je lichaam begint open te wrijven: het welbekende kruid werkt enkel tegen de larven van muggen.


Die blijken, volgens een . Je kan zelfs kiezen welke soort munt je gebruikt. Er zijn oneindig soorten munt. Geranium is natuurlijk geen tuinkruid maar werkt ook tegen muggen. Lavendel ruikt heerlijk en werkt prima tegen vliegen , muggen en motten.


Polei kan je inzetten tegen muggen, vliegen en ook in het bijzonder om “teken” op . Eens deze plantziekte het kruid aangetast heeft, kan je er weinig tegen doen. Vliegen zijn een haast onvermijdelijke plaag in bijna ieder huis, vooral gedurende de warmere maanden van het jaar.

Basilicum, laurier, munt , rozemarijn en lavendel zijn kruiden waar vliegen een hekel aan hebben. Bleekwater en gootsteenontstoppers werken vaak niet tegen een vliegenplaag in de afvoer. De zomer is begonnen en het mooie weer staat (hopelijk) voor de deur.


Dat betekent dat het zonnetje zich wat vaker laat zien en we weer lekker in de tuin kunnen zitten of naar het park kunnen gaan. Maar, wij zijn niet de enigen die van het mooie weer profiteren. Ook de dieren genieten van het weer, waaronder insecten. Moeder natuur kan mooi zijn, maar de zomer brengt elk jaar ook vervelende insecten met zich mee. Gelukkig bestaat hier een zeer ecologische en groene oplossing voor!


Een bijkomend voordeel van deze plant is, dat hij ook vliegen en teken weghoudt van je huisdier. Huisdieren zijn er dol op,. De plant beschermt je ook tegen muggen, en andere akelige insecten.


Hij hoort bij de muntfamilie en groeit zowat in elke grond en kan tegen de volle zon. De plant zelf kweken is helemaal niet moeilijk, meer nog: maak je eigen mojito pot! Je eigen munt kweken is een koud kunstje. Plant nu de zomer, klinkt het. Ze heten dan misschien fruitvliegjes, maar ze komen net zo goed op andere voedingsmiddelen af.


Fruitvliegjes zijn kleine vliegjes die met name plantaardige voeding (en drankjes) nuttigen. De fruitvlieg is enorm irritant, want ze gaat op je eten zitten en landt vooral graag in drankjes. Maar nu zit de munt vol groene vliegen. De munt is zowat onbruikbaar geworden (de vliegen gebruiken de bladeren als wc papier). De vliegen komen vooral naar de bloesem van de munt.


Ik heb hier voorbije jaren geen last van gehad. Is het veilig de bloesems af te snijden? Kan ik iets doen tegen die . Het laat zich goed mengen met marokkaanse munt.


Citroenmelisse tegen muggen. Ciroenmelisse in een krachtig middel tegen muggen, de citroengeur houdt ze op afstand.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hetal carrousel demonteren

Siematic keuken lade eruit halen

Plintklem ikea