Planten balkon volle zon

Niks bejaar oud of belegen, de geranium is een topplant ! Ze zijn er in ontzettend veel verschillende kleuren en ze doen het prima in de volle zon. Ideaal als jouw balkon op het zuiden, zuidoosten of zuidwesten ligt. Of als je weinig hoge gebouwen in de buurt hebt en veel zon.


Bakken met hanggeraniums . Het probleem wat wij hebben is dat de hele dag van de ochtend tot in de avond de zon er op staat.

Wat is nou een leuke en makkelijke plant voor mij. Ligt je balkon of je terras op de noord-, zuid-, oost- of westzijde van het huis? Moeten de planten er alleen mooi uitzien, of is een nuttige, kleine kruidentuin in . Hoeveel uur zon krijgen de planten ? In de winter is de plant zelfs in staat om temperaturen tot -graden Celsius aan te kunnen. Bloemenbureau Holland Vlijtig liesje.


Het is belangrijk om de plant in een pot . Heb je veel schaduw op uw balkon of terras, dan zijn vlijtige liesjes (Impatiens) ideaal want ook met minder zon zullen ze uitbundig bloeien.

De snoepkleurige bloempjes zorgen een zomer lang voor een vrolijke aankleding. Toscaanse Jasmijn, mooie alternatieve klimmer ipv Hedera. Bloeiend en geurend van juni - oktober. Trachelospermum jasminoides is een wintergroene klimplant met witte, geurende bloemen. Hij groeit het liefst op een plek in de volle zon.


Op een betrekkelijk klein oppervlak kan namelijk meer met planten gedaan worden dan op het eerste gezicht lijkt. Een stuk gaas of trellis . Voordat je een plant aanschaft is het goed om even stil te staan bij de ligging van het balkon. Deze mooie bloemen zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren.


De plant kan prima in de volle zon , geef hem regelmatig water en verwijder de uitgebloeide bloemen. Heb je een terras of balkon waar je volop kan genieten van de zon? De Spaanse margriet heeft niet veel meer nodig dan een plek in de volle zon om uitbundig te bloeien.


Geraniums zijn superonderhoudsvriendelijk en misschien daarom juist een van de meest populaire planten met bloemen. Niet alle planten zijn even geschikt voor balkons op verschillende plekken. Er is een verschil tussen balkonplanten die van de volle zon houden en planten die deels schaduw moeten hebben.


Hier leert u hoe u de juiste planten voor uw balkon kiest en welke voeding ze nodig hebben, zodat u helemaal tot het eind van de . Hi dames, Ik wil graag mijn balkon wat opfleuren met planten en bloemen. Aangezien ik meer grijze dan groene vingers heb, wellicht kunnen jullie me helpen.

Het balkon staat de hele dag in de volle zon. Ik wil de planten ophangen aan de schutting in van die balkonbakken met van die S haken. Zorg dat overtollig water niet in de plantenbakken blijft. Gebruik dus bakken met drainage gaten. Houd het weer goed in de gaten.


Bij volle zon droogt de grond snel uit en kunnen planten goed wat extra water gebruiken. Let bij plantenbakken aan de reling goed op gewichtverdeling. Zet je balkon ook niet te vol met . En dat balkon of terras hebben we natuurlijk liefst zo weelderig, groen en kleurrijk mogelijk. Planten in pot zijn bijvoorbeeld heel wat kwetsbaarder dan planten die in volle grond staan.


Het terras is bij de meeste tuinen ook zonnig gesitueer vaak op het Zuiden, goed beschut tegen wind (en inkijk) en dit is nu net de plaats waar onze kuipplanten zich het lekkerst voelen. Uiteraard zijn er ook kuipplanten die het met wat minder zon kunnen, of zelfs geen volle zon verdragen zoals o. De meeste AH moestuintjes kun je ook op je balkon of terras kweken, mits er genoeg zon is. Maar een paar van de plantjes hou je toch maar beter binnen.


Met perkgoed kun je maandenlang genieten van bloeiende bloemen in je tuin, terras of balkon. Ze doen het werkelijk overal: in de zon, de schaduw, in pot en bak en natuurlijk het bloemperk! Zet deze bloeier op een beschutte plaats in de halfschaduw, in de volle zon droogt de grond snel uit en dat verdragen ze niet.


Ons dakterras staat een groot deel van de dag echter in de volle zon , en met harde wind kan het er behoorlijk stormen, dus de planten moeten behoorlijk….

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hetal carrousel demonteren

Siematic keuken lade eruit halen

Plintklem ikea