Plastic schoonmaken met soda

Soda is een simpel en multifunctioneel schoonmaakmiddel ! Soda is veel goedkoper dan voor elk soort klusje weer een ander middel te gebruiken. Daarnaast is soda ook nog eens vriendelijk voor het milieu ten opzicht van alle andere chemische middeltjes. Schoonmaken met soda - is het een wondermiddel? Iets waar ik deze maand best veel aandacht aan heb bestee is plasticvrij schoonmaken.


Vorige week maakte ik het huis van mijn ouders schoon met niets anders dan water, azijn, soda , baking soda en citroen.

Dat weten ze nog steeds niet. Ze waren enorm enthousiast over hoe schoon alles eruit zag, . Baking soda is niet hetzelfde als gewone schoonmaaksoda (natriumcarbonaat), wat je in iedere supermarkt kan kopen. Naar aanleiding van de vele nieuwsberichten over de schadelijke effecten van plastic afval op het milieu, besloot Emily Lowe haar hoeveelheid aan plastic afval drastisch te . Door het hele huis heen kun je gebruik maken van baking soda om vlekken, verstoppingen en andere onderdelen van het schoonmaakwerk op te lossen.


Gewoon in het keukenkastje? Kunststof regelmatig schoonmaken of afborstelen met een harde borstel zorgt er trouwens voor dat vuil niet dieper in de kunststof poriën en scheurtjes dringt, zodat je langer van je tuinset kan genieten. Of neem de tuinset af met warm water waarin je een handje soda oplost.

Spoel de meubelen na met . Nu kan je natuurlijk gewone soda als schoonmaakmiddel gebruiken maar dit is slechter voor de huid dan zuiveringszout. Het is niet alleen goed voor het schoonmaken , je was maar zelfs als maagzuurremmer. Tandenborstels schoonmaken – Meng een kwart kopje water met een zelfde hoeveelheid baking soda.


Magnetron schoonmaken – Strooi baking soda op een schone vochtige spons en boen schoon. Geurtjes uit de snijplank halen – Wie een plastic snijplank heeft weet dat deze geurtjes op kunnen nemen. In de meeste gevallen kan een allesreiniger vervangen worden door een minder schadelijk product zoals bruine zeep, zeep op basis van lijnzaadolie, sodakristallen , Bicar of een schoonmaakproduct zonder geur- en kleurstoffen. Kleur- en geurstoffen worden aan schoonmaakmiddelen toegevoegd om bijvoorbeeld een . Een badkuip wordt vaak extra vies door aanslag van vet van badolie en dergelijke. Strooi eerst Baking Soda in de badkuip en poets het daarna met een doekje verzadigd met azijn.


Vuil en vet verdwijnt hierdoor heel makkelijk. Heb zelfs de plank in heet water met soda laten staan. Dit om te voorkomen dat er bacteriën . Allereerst zit het allemaal in plastic flessen. Gelukkig kun je die op veel plaatsen weer inleveren voor recycling, maar toch. Veel producten zijn niet goed voor het milieu en vaak ook niet zo goed voor onszelf en onze portemonnee.


En het resultaat is ook vaak mager, zeker in verhouding tot de prijs.

Bij het gebruik van microvezeldoekjes heb je geen schoonmaakmiddelen nodig. Ze zijn ideaal om je ramen weer glanzend schoon te krijgen. Geen gedoe met emmers én geen strepen op je raam. Tip 23) Voegen De voegen tussen tegels krijg je perfect schoon door een mengsel te maken van bleek en soda. Vroeger werd alles schoon met Zan Zeep en Soda , waarom tegenwoordig niet hč?


Nou ja, zonodig kan je ook nog een schuursponsje gebruiken. Wist je dat juweliers vroeger as gebruikten om metaal te poetsen? Jif komt er niet meer in! Er is echter ook een methode die het leven wat lichter maakt.


Spray waterstofperoxide op de bakplaat en strooi daar wat zuiveringszout, ook wel baking soda genoemd (geen gewone soda ) overheen. Doe er dan plastic keukenfolie over en druk het licht aan. Neem een kwastje en verdeel het. Ik vind het trouwens toch raar, dat dat mag, dat plastic , ook al zou het oplossen, belast toch het riool enorm? Een artikel met toepassingen van baking soda op het gebied van persoonlijke verzorging, schoonmaak en gezondheid.


Laatst las ik de tip om (onbehandeld) hout met een mengsel van groene zeep, soda en warm water te boenen. Dat is gewoon te pittig spul voor relatief zacht plastic.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hetal carrousel demonteren

Siematic keuken lade eruit halen

Plintklem ikea