Waterreservoir planten zelf maken

Zelf irrigerende potten of potten met waterreservoir voor kamerplanten hebben een enorm voordeel: je hoeft je niet af te vragen wanneer je moet begieten, dit doe je simpelweg telkens je ziet dat de waterpeilmeter op minimum staat. Onderin de pot is een waterreserve en vanuit die reserve komt water door . Planten water geven na een lange periode van afwezigheid. Met deze manier kun je volledig uitgedroogde aarde weer langzaam bevochtigen.


De druppelirrigatie zorgt voor een constante aanvoer van water aan uw planten voor een bepaalde periode, zodat u zich niet druk hoeft te maken over droge of.

Het onderste is een waterreservoir , het bovenste een overpot. Voor dit jaar heb ik een plan om het mezelf een tikkie makkelijker te maken. Het toverwoord: “automatische beregening”.


Sinds ik zelf plantjes in leven probeer te houden, eerst gewoon op de vensterbank en op mijn balkon heb ik al heel wat oplossingen geprobeerd. Eerst was er “laat de natuur zijn werk . De nieuwe uitvinding houdt met speciale sensoren data bij over onder meer de voedingsstoffen, vochtigheid en temperatuur van de plant. Op basis daarvan weet de pot precies wanneer er wel of geen water moet worden bijgevoegd. De Parrot Pot is een verbeterde versie van de vorig jaar ontwikkelde .

Haal de onderkant van de fles eraf zodat er een water reservoir ontstaat die je makkelijk kan navullen. Omdat planten water geven met dit zelf te maken reservoir nog nooit zo makkelijk is geweest. Het is het beste de aarde bij het gebruik van de fles van tevoren al goed nat te maken , sowieso is een goede sproeibeurt vlak voor het weggaan een aanrader. Als u niet steeds direct water geeft dan stimuleert u de groei van de wortels, zodat de plant zelf vochtigere plekken in de bodem kan zoeken. Geef planten buiten en binnen automatisch water zonder aansluiting op een kraan of pomp.


De sierpot met waterreservoir is een ontwerp van de Zweedse Iina Vuorivirta, die zichzelf niet bepaalt omschrijft als een vrouw die goed voor haar planten kan zorgen. Ik ben een van die mensen wie het nooit lukt om planten blij te maken. Elke keer dat ik enkele dagen ben weggeweest, zie ik alleen . In plaats van een waterpistool te kopen, kan je er zelf een maken met een petfles. Je kan met een petfles ook een waterreservoir maken , zodat je planten automatisch water krijgen. Zet de gevulde fles omgekeerd naast of boven de plant en laat ze langzaam leeg druppelen.


Het watergeefsysteem reguleert zelf de hoeveelheid water naar de plant toe, op deze manier krijgt de plant nooit teveel of te weinig water. Kijk om de paar weken naar de watermeter en u kunt eenvoudig zien wanneer het waterreservoir bijgevuld moet worden. Een plant verzorgen is nog nooit zo makkelijk geweest! Automatische planten druppelaar.


De complete planten druppelaar bewatering set wordt compleet geleverd met bijbehorende slang. De slang sluit u aan op de druppelaar, welke u direct in de bodem van de potgrond steekt en de wortels direct.

Vooral de Kit Iriso druppelaars is erg handig voor je moes- of siertuin. Met de meter lange druppelslang krijgen je planten continu water. Deze kit is makkelijk aan te sluiten op elk waterreservoir en de snelheid bepaal je zelf.


Zelf groenten en kruiden telen kan al op een heel klein plekje en u hoeft er niet eens rugpijn aan over te houden. In de tuincentra vindt u tegenwoordig namelijk niet alleen een ruime keuze potten, m²-tuinen en houten plantbakken op voet of op wielen. Als je op vakantie gaat of een tijdje van huis bent is het belangrijk dat je potplanten water krijgen. Helaas is het niet altijd mogelijk om iemand te vinden die je potplantjes water geeft tijdens je afwezigheid. Gelukkig zijn er tips en trucs om je planten af en toe wat water te geven zonder dat ze teveel water in één keer krijgen . Het enige dat je nog moet doen om het verpotten compleet te maken is aarde of extra PON toevoegen.


Tafelpotten zijn hier de uitzondering: elke. Dit is belangrijk en zal er later voor zorgen dat de plant zichzelf met de ideale hoeveelheid water kan voorzien vanuit het waterreservoir. Toegevoegd na minuten: Nog even een toelichting: Ik heb een (binnen-) plant recentelijk bijna verzopen. Zou een (drink-)rietje als een provisorisch waterreservoir kunnen dienen bij een bloempot? Onze sierpotten met waterreservoir zijn betaalbaar en stijlvol, en ze maken je planten gelukkig.


Onze minimalistische NEKTARIN sierpotten zijn strak en onopvallen en ze kosten je geen fortuin. Ze zijn uitgerust met een waterreservoir dat de aarde automatisch vochtig houdt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hetal carrousel demonteren

Siematic keuken lade eruit halen

Plintklem ikea