Greeploze keuken of niet

Door de belijning van de keuken word een keuken zonder grepen meer een meubelstuk dan een keuken. Hij oogt ook meer als een meubelstuk in huis. Omdat de greeploze keuken zich bijna volledig aanpast aan zijn (moderne) . Bedenk wel dat greeploos je wat ruimte kost in je lades.


Misschien maakt je dat niks uit, maar wel handig om je van te voren te realiseren. Wij hebben wel grepen, maar niet midden op de lades zitten.

Dat zijn van die grepen die als het waren omgevouwen op de bovenrand van de la zitten. De greeploze keuken is al lang in. Hadden vroeger alle keukens klinken en knoppen, de laatste jaren zien we vooral greeploze keukens.


Maar greeploos is al lang niet meer wat het geweest is. We schrijven er in dit artikel over. Een voordeel van de greeploze keuken is het feit dat deze simpelweg gemakkelijker schoon te maken is.


De fronten bestaan uit vlakken en u hoeft dus niet de handgreep rondom schoon te maken. Het is wellicht maar een klein voordeel, maar het zorgt er wel voor dat u gemakkelijk een snelle doek over de .

Hier bestaat de ingebouwde greep uit hetzelfde materiaal en kleur dan de front. Doordat het handvat ingrefreesd is, valt ze nauwelijks op. Bij dit semi-greeploze systeem zijn de vetplekken van vingers minder snel zichtbaar.


De vingertippen raken de front niet , maar enkel de ingefreesde ruimte. Je opent de deur door de vingers achter deze deur te plaatsen. Zelf ben ik voor een Rotpunkt keuken gegaan. Zo maak je de juiste keuze - Ixina ixina. Dat betekent: kasten en lades zonder zichtbare handgrepen, en dus een ultracleane en strakke look.


Maar past een greeploze keuken wel bij élke woningstijl? Of zijn er ook situaties waarin je beter niet voor een greeploze keuken kiest? Enkele aandachtspunten op een . Veel keukenkastdeuren hebben knoppen, handvaten en handgrepen.


Dit zult u in een greeploze keuken niet tegen komen. In deze (veelal moderne) keuken zit de greeplijst achter de deur verborgen waardoor de fronten een strakke uitstraling krijgen. Ik zou graag mijn nieuwe keuken volledig greeploos maken.


Wat zijn jullie ervaringen met drukkasten wat betreft vuile vingers of zelfs afslijten van de lak? Er zijn blijkbaar nog andere mogelijkheden buiten drukkasten om een greeploos uitzicht te krijgen, mensen die hiervoor gekozen hebben en een foto .

Door integratie van nieuwe technieken - zoals soft-motion en tip-on - zijn keukengrepen overbodig geworden. Ook voor jouw greeploze keuken heeft Tieleman een divers aanbod keukenbladen. Je maakt een greeploze keuken compleet met . In een greeploze keuken zijn de kastdeurtjes aan de bovenkant voorzien van een inkeping.


Hier leg je je vingers in om het deurtje te openen. Het halfbroertje van de greeploze keuken is de semigreeploze keuken. In plaats van een inkeping zit er boven op ieder kastdeurtje een platte greep, die je bijna niet ziet. Bij een greeploze keuken hebben de oppervlakken van de deurtjes iets meer te verduren dan bij een keuken mét grepen.


Wel is een greeploze keuken gevoeliger voor vuil en vooral voor vingerafdrukken. De uitstraling is bovendien rustig omdat keukengrepen ontbreken en dus niet kunnen afleiden. Het ontwerp van een greeploze keuken zal vaak iets beter uit de verf komen dan dat van een traditionele keuken.


Een greeploze keuken is daarnaast minder gevoelig voor beschadiging omdat de keukengrepen op deuren en . Door het strakke design wordt deze keukenvorm niet verkocht in klassieke modellen. Het verschil is dat er geen handgrepen in deze keuken aanwezig zijn. Om de deuren en lades te kunnen openen, is een kleine extra ruimte . Sta jij op het punt om een nieuwe keuken te kopen?


Dan heb je er vast over nagedacht of je een greeploze keuken wil of niet. Deze keuze doet namelijk veel voor de uitstraling van jouw keuken. Moet de keuken modern, ruimtelijk en strak zijn?


Dan is greeploos écht een goede keuze. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de vraag naar keukenkastjes en lades zonder grepen in stijgende lijn zit. Maar is een greeploze keuken altijd een goede keuze? Alles hangt af van je eigen prioriteiten. We zien het steeds vaker: strakke keukenkasten en -lades zonder knoppen of handgrepen.


Dankzij de nieuwste technieken zoals de soft-motion en de tip-on zijn knoppen dan ook overbodig geworden. Met name hoge kasten, apothekerskasten, koelkasten, koelvries- combinaties of brede ladenblokken kunnen hierdoor beschadigen. Daar hebben we wel een verklaring voor: na de periode van knoppen en handvatten vinden ontwerpers én consumenten het tijd voor wat anders: wat straks en glads. En zelfs binnen de wereld van greeploze keukens zijn er nog weer verschillen. Vanwege de strakke uitstraling wordt er vooral voor greeploos gekozen bij moderne keukens en design keukens.


Grote nadelen heeft een greeploze keuken niet. Greeploos is lang niet.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hetal carrousel demonteren

Siematic keuken lade eruit halen

Plintklem ikea