Naden plinten wegwerken

Nu willen we de plinten afwerken met hoogglanslak. Zouden jullie de plinten lakken voor ze aan de muur hangen (nadeel: naden tussen plinten kan je niet dichtverven en zo wat wegwerken ), of zouden jullie ze lakken als ze reeds aan de muur hangen? Dure vloer, portemonnee leeg, want net de hele verbouwing gedaan en jawel hoor er moeten nog plinten geplaatst worden. Alleen heb je dan om de 2een naad zitten en dat vinden wij ook niet altijd mooi.


We willen hoge plinten , en ik wil hierachter enkele draden kunnen wegwerken.

Marmoleum vloer - slecht gelegd of niet? Het gebruik van kit voor de afwerking van laminaat. Meer resultaten van forum. Materiaal verzorgd door: De opdrachtgever.


Eerste werkdag: De opdrachtgever is flexibel . Waarschijnlijk kijk je er nooit echt bewust naar: de plinten aan de onderkant van de muren. Toch geven ze je interieur net de benodigde finishing touch en ziet het er vreemd uit als ze er niet zitten.

Bovendien zijn ze handig om bijvoorbeeld snoeren weg te werken. Alle reden dus om aan de slag te gaan met het plaatsen. Hoe en waarom plinten plaatsen langs de muren. Ook dient het als afdekking van de naad tussen vloer en wand. Vaak word dit toegepast in hetzelfde.


Als je een aantal kabels moet wegwerken die nu nog vrij over de vloer slingeren, dan zijn er plinten met een uitsparing aan de achterzijde. Zo kan je alle kabels mooi . Ik heb alles afgeschuurd en ben met acrylaatkit de naden gaan dichten. Op de hoeken ziet dit er strak uit, maar de overgang tussen de oude beplating (onderkant) en de . DecoFix Hydro om op vochtige ondergronden aan de slag te gaan.


En vergeet natuurlijk ook niet de DecoFix Extra om verschillende plinten met elkaar te verbinden. Op die manier wordt de naad tussen de verschillende plinten volledig weggewerkt. Wanneer je correct gebruik gemaakt hebt van de DecoFix extra, zal je merken dat de naden tussen je profielen werkelijk onzichtbaar geworden zijn! Plinten monteren, naden wegwerken en aflakken. In Nederland en Belgie zijn er veel doe-het-zelvers actief.


De meeste mensen vinden het leuk om in eigen huis te klussen, waaronder ook het zelf leggen van een houten- of tegelvloer.

Bij vloeren horen ook plinten. Je kunt deze naden goed wegwerken met een overschilderbare acryllaatkit. Het afkitten is geen moeilijke of tijdrovende klus en het verschil valt goed op eens je plafond. Heb je naden of kieren binnen, bijvoorbeeld tussen kozijn en muur of plint en muur (hout-steen), of krimpnaden die ontstaan door het werken van hout (hout- hout), dan kun je het beste acrylaatkit gebruiken. Deze kit is later overschilderbaar en is half-elastisch.


Tevens is de kit in verschillende kleuren . Leg langs de lange wanden eerst de plinten die in de volle lengte geplaatst kunnen worden. Let hierbij op waar je de naden wilt hebben. Heb je langs de wand bijvoorbeeld een kast staan, dan kun je op deze plek het beste een plint koppelen.


De naad valt dan achter de kast. Ook onder radiatoren is een goede plek om . Een wand of plafond van gipsplaten kun je op verschillende manieren afwerken. Je kunt de naden tussen de platen open laten of wegwerken , de platen schilderen of stucen. Later kun je, desgewenst, een naadloze of gestucte muur behangen.


In dit stappenplan worden gipsplaten afgewerkt zonder te stucen. Ontbrekend: plinten Wat komt er kijken bij een houten vloer? Het leggen, de plinten etc.


Eventuele kieren bij de overgangen en tegen de wand dien je zelf nog af te kitten. Hetzelfde geldt voor het eventueel overschilderen of wegwerken van kopse kantjes door het afzagen. Wil je kabels weggewerkt hebben, dan raden wij . Bij houten vloeren (parket of laminaat) dient de plint tevens voor het afdekken van de naad tussen vloer en wan de plint is dan ook van hout of van MDF, en is soms in een bepaald profiel geschaafd. In holle plinten kan ook ontsierende bekabeling worden weggewerkt. De video en het stappenplan laten zien hoe je eenvoudig zelf plinten bevestigt.


Geef je vloer een mooie afwerking met rondom plinten ! Als je er snoeren in wilt wegwerken is een slagschroef een betere oplossing. Ik denk het eerlijk gezegd niet maar probeer het even anders heb je net de hele vloer gedaan en heb je overal naden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hetal carrousel demonteren

Siematic keuken lade eruit halen

Plintklem ikea