Wat is orthomoleculaire voeding

Een orthomoleculaire behandelwijze is een alternatieve behandelwijze met voedingsstoffen in doseringen die vaak ver boven de aanbevolen dagelijkse. Een proefbehandeling bij één patiënt is in wetenschappelijk opzicht geen gebruikelijke strategie, waarbij bovendien de patiënt en de arts allebei weten wat er wordt . Wanneer u naar een orthomoleculair arts of therapeut gaat, zal deze al uw lichamelijke klachten, maar ook vaak uw emotionele problemen willen weten. Verder zal uw behandelaar nauwkeurig willen weten wat u aan voedsel en drinken binnen krijgt.


Daarbij is het ook belangrijk of er voedingsmiddelen zijn die u slecht . Wat mij direct opviel bij binnenkomst was de gastvrije ontvangst, het ruime en lichte leslokaal en de aangename stoelen.

Er was veel belangstelling voor de cursus. En daar wil de orthomoleculaire geneeskunde wat aan doen. In de eerste plaats met het gebruik van allerlei voedingssupplementen met een hoge concentratie vitaminen, mineralen, sterke antioxidanten, voedingsvezels , hoogwaardige eiwitten, gezonde onverzadigde vetten en trage koolhydraten. Binnen de orthomoleculaire geneeskunde is men op zoek naar de oorzaak van een ziektebeeld. Hippocrates zegt: Wat dan ook de vader van een ziekte is, de moeder is altijd een verkeerde voeding.


Het uitgangspunt bij de orthomoleculaire geneeskunde is, dat een ziekte eerder zal genezen bij een optimale concentratie van vitamines, mineralen, sporenelementen, eiwitten, vetten en koolhydraten in het lichaam. In het orthomoleculaire concept is inname van goede, gevarieerde voeding de eerst aangewezen manier . Wat heeft orthomoleculaire geneeskunde te maken met gezond afvallen? Als je met voeding het lichaam weer gezond maakt, zal een prettige bijwerking zijn dat je zult afvallen en op een gezond gewicht komt.

Heb je dat eenmaal bereikt, dan zal terugvallen naar je oude gewicht niet snel meer gebeuren. Jij bent misschien geen topsporter, maar het kan af en toe vast wel zo aanvoelen! In dit artikel maak je kennis met de betekenis en doelstelling van orthomoleculaire voedingsleer en – geneeskunde.


Wat maakt het verschil tussen een reguliere arts en een orthomoleculair arts? Wat is de rol van voeding in deze leer? Lees op deze pagina meer over orthomoleculaire geneeskunde en de vergoeding door je zorgverzekering. De therapie bevordert het afvoeren van afvalstoffen, het aanvullen van tekorten en het aansterken door optimale voeding. Voedingsadviezen binnen orthomoleculaire therapie.


Omdat de patiënt én de arts allebei weten wat er wordt gegeven, bestaat de kans dat een placebo-effect optreedt. In het filmpje ziet u wat gezonde voeding is volgens de visie van de orthomoleculair dietist. Volgens de orthomoleculaire voedingsleer krijgt men te weinig vitamines en mineralen binnen. Volgende de orthomoleculaire wetenschap gebruikt de gemiddelde Nederlander geen evenwichtige voeding.


Er wordt te weinig groente. De orthomoleculaire wetenschap let op redelijk wat aspecten van voeding. Linus Pauling heeft een nieuwe term en theorie ontwikkeld toen hij er achter kwam dat de moleculen in ons lichaam een enorm belangrijke rol spelen. Ze zijn onmisbaar als beschermers van onze gezondheid.


In de orthomoleculaire voedingsleer streeft men ernaar iedereen die voedingsstoffen te geven die nodig. Orthos betekent goed of gezond. Het streven van orthomoleculaire voedingsleer wordt uitgegaan van de hoeveelheid om optimaal gezond te zijn.

En niet, zoals aangeduid op de etiketten, om ziekten maar net te voorkomen. Daarom verschillen de waardes ook van datgene wat op een etiket staat en datgene waar de orthomoleculaire. De Griekse arts Hippocrates riep 4jaar voor Christus al: “Uw voeding is uw geneesmiddel, uw geneesmiddel is uw voeding ”. Vrijer vertaald: je bent wat je eet! En precies dat vormt de basis van de orthomoleculaire geneeskunde en voedingsleer. Later verleende hij steun.


Zij denken dat vitamine. Stichting en uitgever zijn nauw gelieerd met het Adviesburo voor Moleculaire Voeding , een distributieorganisatie voor orthomoleculaire preparaten. Omdat ik regelmatig de vraag krijg orthomowat.


Dit dekt redelijk het werkgebied van een orthomoleculair therapeut, maar dat is niet het enige.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hetal carrousel demonteren

Siematic keuken lade eruit halen

Plintklem ikea