Glasionomeer vulling

Tanden en kiezen kunnen met verschillende materialen worden gevuld. Een van die materialen is de witte vulling. Daarvan zijn er drie soorten die door de tandarts direct in de mond kunnen worden aangebracht: composiet, glasionomeer en compomeer. Het zijn materialen die verschillen van samenstelling . In de brochure van 3M over glasionomeer lees ik dat het heel geschikt is voor allerlei vullingen (o.a Ketac molar) Fuji heeft vergelijkbare jubelverhalen.


Wanneer wordt composiet gebruikt?

Wat zijn voordelen en nadelen van witte vullingen ? Gaan witte vullingen lang mee? Zijn witte vullingen schadelijk voor de . Chemisch harden glasionomeer hard uit door een zuur base reactie. Licht hardend glasonomeer bevat ook een stof die door licht uithard. Glasionomeer is makkelijker te verwerken dan composiet, het geeft fluoride af.


Het slijt echter heel snel, waardoor het vooral gebruikt voor voor tijdelijke vullingen , noodvullingen, . Het patiëntaspect speelde geen rol bij mijn beslissing het niet meer te gebruiken, uit de literatuur bleek nergens dat het kwik in de vullingen gevaarlijk was.

Ik koos voor chemisch uithardend glasionomeer als alternatief omdat composiet me – toen al – erg allergeen leek. Helaas bleek glasionomeer. Tandvullingen worden gebruikt om gecarieerde of afgebroken tanden te herstellen. Nadien dient de tand definitief gevuld worden.


De samenstelling komt het dichtst bij die van tandstructuur en het kan spontaan een verbinding aangaan met de caviteitwand. Maar net als met de andere restauratieve materialen, zijn de. In de afgelopen jaren is de veelgebruikte grijze amalgaam vulling vervangen door een vulling van composiet. Een amalgaamvulling bestaat uit een.


VEénvlaksvulling amalgaam. VHet polijsten van oude vullingen , het beslijpen van oude vullingen , behandeling van gevoelige tandhalzen en applicatie van medicament. Code, Beschrijving, Prijs. V7 Eénvlaksvulling amalgaam, €221.


V7 Tweevlaksvulling amalgaam, €302. V7 Drievlaksvulling amalgaam, €407. V7 Meervlaksvulling amalgaam, €641. Het ligt aan de grootte van de vulling of er een bandje gebruikt moet worden voor de goede vorm van de vulling.


Er zijn soorten tandkleurige vullingen die door de tandarts direct in de mond kunnen worden aangebracht: composiet, glasionomeer en compomeer.

Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Amalgaam is door zijn grijze kleur natuurlijk een stuk minder geschikt, wanneer de te vullen tand in het zicht ligt. V9 Eénvlaksvulling composiet, €421. V9 Tweevlaksvulling composiet, €502.


Bekijk wat u vergoed krijgt voor vullingen. Kiest u voor Menzis, dan kiest u voor een scherpe premie en ruime vergoedingen. Vulling waarbij ten minste één knobbel in de restauratie is opgenomen en drie of meer vlakken zijn betrokken. Na het ontstaan van een gaatje, opvullen van slijtageplekken en andere toepassingen kan herstel plaatsvinden door een vulling.


Hiervoor worden in onze praktijk composiet en glasionomeer gebruikt. Beide zijn witte vulmaterialen. Composiet bestaat uit kleine glasdeeltjes in een kunsthars.


Grote voordelen zijn uiteraard . De 36-jarige heer kwam voor controle. De glasionomeer reparatie van molaar 2. Let op de contouren van de vulling te zien door enig kleurverschil met het natuurlijk tandglazuur. Wel waren er enige gevoeligheidsreacties na plaatsing .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hetal carrousel demonteren

Siematic keuken lade eruit halen

Tabak duitsland prijs