Creatief met wilgentakken

Meer ideeën over Krullende wilg, Nautische badkamers en Glazen vaas. Het vlechten hiervan is één van de oudste tradities in Nederland en wordt vandaag de dag nog steeds met de hand gedaan. Wilgentenen zijn takken van de Knotwilg.


Deze verse tenen zijn verkrijgbaar van ongeveer half december tot half april, . In de vakantie kun je natuurlijk naar de bioscoop gaan of naar het zwemba maar als je van de natuur.

Is er iemand die weet waar in informatie kan terugvinden over het maken van figuren met wilgentakken ? Nu heb ik het hier niet over omheiningen of manden, maar overdieren,. Meestal besteed je waarschijnlijk geen aandacht aan wilgenknottende medeburgers. Maar dat kan dit jaar anders!


Heb je het geluk dat ze binnenkort bij jou in de buurt wilgen knotten, zorg dan dat je wat mooie lange tenen scoort. Het is namelijk ideaal materiaal om je tuin van wat creatieve (en praktische) . Voor wie Moeder Natuur een warm hart toedraagt en graag een steentje bij wil dragen aan het wel en wee van flora en fauna in Maastricht heeft CNME ( Centrum voor Natuur en Milieu Educatie) regelmatig alleraardigste steek je handen uit de mouwen activiteiten.

Voor de medewerkers van de groene . Vind jij het leuk om de natuur terug te laten komen in je interieur? Dit kan als je creatief met takken bent! Wij hebben ideeën op een rijtje gezet!


Na het eerste succesvolle boekje van dit auteursduo is dit vervolg een echte uitdaging voor vlechters van wilgentenen. Hai, Ik heb van de buurman een hele lading met wilgentakken gekregen. Die kan ik natuurlijk zo neergooien, maar ik ben eigenlijk op zoek naar creatieve idee. Vandaag een bankje in elkaar staan timmeren.


Creatief met wilgentakken. Nu maar hopen dat de takken uit gaan lopen. Dan hebben we een levend bankje!


En als wij er dan toch zijn kunnen wij ook van die mooie kruiden of plantenbakken voor u vlechten. Nog maar een paar maanden en dan gaat het nieuwe vlechtseizoen van start. Verras uzelf en uw omgeving met de plaatsing, de wilgentenen schutting is apart, creatief , doeltreffen functioneel, . Jammer genoeg kent het gros van de mensen alleen de wilgentenen schutting.

Speciale wilgentakken worden gekweekt op kweekgronden om de wilgentakken (meerjarig hout), soms nog wilgentenen (éénjarig hout) te knippen. Prachtig natuurlijk, maar er is zoveel meer! Deze wilgentakken of wilgentenen kunnen verwerkt worden tot gevlochten manden, allerlei creatieve gevlochten toepassingen, maar meer en meer als gevlochten tuinscherm . November is de ideale maand om aan de slag te gaan met wilgentakken. Gevlochten schuttingen van wilgentenen zijn al zo oud als de spreekwoordelijke weg naar Rome en nu zijn ze weer helemaal terug.


Niet alleen een schutting van wilgentenen , ook een afscheiding van wilgentenen bij een zitje of een wilgentenen omheining langs de border is heel aantrekkelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hetal carrousel demonteren

Siematic keuken lade eruit halen

Plintklem ikea